Profitaţi de beneficiile consumului de dovleac! Scade riscul de cancer

19 September of 2016

Dovleacul este cultivat în întreaga lume şi folosit în mod diferit în funcţie de zonă. Cu toate acestea, puţini sunt cei care ştiu cu adevărat cât de bună este leguma portocalie. De la orice varietate de dovleac, poţi folosi şi miezul, şi seminţele pentru a trata problemele de sănătate de care suferi, începând cu migrene şi terminând  cu probleme digestive şi sterilitate.

Dovleacul are puţine calorii, mai ales dacă îl consumaţi copt, fără adaosuri de zahăr. În plus, poate stimula imunitatea prin conţinutul crescut de alfa caroten, beta caroten şi vitamina C. De asemenea, este bogat în fier şi poate scădea riscul de cancer. El conţine antioxidanţi, are protide, are hidraţi de carbon, adică zahăr, care ne ajută să hrănim energetic organismul. Culoarea portocalie este dată de o substanţă care se cheamă betacaroten şi care este cunoscută pentru proprietăţile saleantiinflamatorii şi antioxidante.

Combate retenţia de lichide
S-a dovedit că pulpa dovleacului, mai ales cea a dovleacului turcesc, are pro­prietăţi diuretice, laxative şi sedative. De aceea, terapeuţii recomandă cura cu dovleac bolnavilor cu retenţii hi­drice. Tratamentul durează cinci zile şi, în acest interval, bolnavul consumă un terci gros de dovleac, preparat din 1,5 până la 2,5 kg de pulpă care se fierbe în lapte. Leacul se poate aromatiza cu cimbru, miere sau cu tarhon, dar nu se adaugă niciun strop de sare.
Pentru combaterea constipaţiei este foarte eficientă „ciulamaua” de dovleac. Pentru prepararea acesteia se folosesc 500 g pulpă de dovleac, care se fierbe în apă, apoi se pasează. În pasta obţinută se adaugă o parte din lichidul în ­care a fiert dovleacul şi se amestecă până când compoziţia se omogenizează. Leacul se consumă pe parcursul unei zile.

Afla mai multe AICI

Citeste si:

  1. Vinete umplute cu legume
  2. Supa de morcovi
  3. Clătite pe săturate, dulci sau sărate
  4. Supa de praz cu cartofi

Comments

comments

Previous:

Totul despre porumb

Next:

Curmalele, un elixir pentru sanatate

You may also like

Post a new comment