Scrâșnitul dinților în somn (bruxismul) are loc, de obicei, după o zi stresantă
Evită în orele dinaintea somnului activitățile fizice, gândurile sau alte acțiuni stresante. Dacă ești îngrijorată, notează-ți lucrurile pe care trebuie să le rezolvi a doua zi. O baie caldă și lungă, înainte de culcare, te va relaxa mai mult.
Metode de protecție
O protecție pentru gură, folosită de cei care practică boxul, poate fi eficientă în cazul persoanelor care scrâșnesc dinții. Astfel de protecții sunt disponibile în magazinele sportive, dar pentru a nu cădea în timpul somnului, trebuie comandată personalizat dentistului. Noaptea, materialul cauciucat va prelua o parte din presiune și va feri dinții de probleme.
Ia calciu și magneziu într-un raport de 2 la 1 (500 mg calciu și 250 mg magneziu pe zi), deoarece aceste minerale ajută mușchii mandibulei să se relaxeze. Evită guma de mestecat, pentru că aceasta tensionează mușchii mandibulei și suprasolicită articulațiile inutil.
Evită băuturile cu cofeină: produsele cofeinizate cresc riscul de a scrâșni dinții.
Nu este indicat să-ți rozi unghiile sau creionul, căci dacă pui la muncă mandibula în timpul zilei, este foarte probabil ca asta să facă și în timpul somnului.
Migrenele, un semn
Atunci când scrâșnești dinții, exerciți o presiune de 550 kg forță asupra coroanelor de dinte, echivalentul greutății unui cal. Presiunea poate sparge sau slăbi dinții.
Dacă te trezești deseori cu durere la nivelul maxilarului sau capului și ai migrene dimineața, ar trebui să apelezi la un dentist. Partenerul îți poate spune dacă scrâșnești dinții în somn. De asemenea, când observi un dinte spart, trebuie să consulți imediat medicul tău dentist.
Text: Cristian Niculescu
Comments
You may also like
-
20 Aug
Cum tratezi eficient întinderile musculare
MedicinăPentru o calmare imediată, folosește gheața și analgezicele Vara, în mod special, dorința de practicare ...
-
07 Jan
Ce este scolioza. Ce trebuie sa stii!
MedicinăScolioza este o afecţiune a coloanei vertebrale, localizată în general la mijlocul spatelui, în zona ...
-
07 Apr
Combinatii periculoase intre medicamente si alimente
MedicinăEficienţa unui medicament depinde, printre mulţi alţi factori, şi de momentul administrării, respectarea dozei, dar ...
-
15 Jan
Proceduri minim invazive în neurochirurgie: când sunt recomandate și când nu?
MedicinăNeurochirurgia este disciplina care se ocupă cu diagnosticarea și tratarea afecțiunilor și tulburărilor aflate la ...