Primer-ul, secretul tău magic

11 November of 2020

Soluția pentru un make-up rezistent, care nu curge și rămâne perfect chiar și după câteva ore de la aplicare, este primer-ul, baza pentru machiaj.

Primer-ul se aplică după crema hidratantă pe diferite zone ale feței (pleoape, buze, obraji și frunte sau chiar și gene).

Scopul lor este dublu: uniformizează orice imperfecțiune a pielii și
ajută-ți machiajul să dureze mai mult. Grundurile se aplică pe piele după crema hidratantă și înainte de a aplica orice machiaj. Acestea acționează adesea ca o barieră între pielea ta și machiaj, ceea ce este un dublu beneficiu: menține uleiurile naturale ale pielii sub control și produce obarieră care nu permite pătrunderea bacteriilor din cosmetice în piele.

Multe produse din această categorie includ ingrediente din silicon sau sunt pe bază de silicon, ceea ce produce o ”umplere” a imperfecțiunilor pielii, cum ar fi liniile, ridurile, porii și cicatricile. Primerul nu vindeca, dar astupa și matifiază eficient tenul, indiferent dacă sunt utilizate cu sau fără machiaj.

Primer-ul devine lipicios după aplicarea pe față ceea ce ajută la următorul pas de machiaj, care cel mai des este un fond de ten, anticearcan sau pudră. Aceasta face ca machiajul să fie stabil și să dureze mai mult, atunci când este asociat cu grundul potrivit. În plus îl face să arate mai bine.

Primer-ul pentru față trebuie ales diferit în funcție de tipul tău de piele. Astfel, cel pentru ochi 
este special creat pentru această zonă. El reduce producția de sebum, fardul devenind astfel mai rezistent. Folosit pe gene le îngroașă și le alungește și ajută 
ca rimelul să se fixeze mai bine. Primer-ul pentru buze 
este potrivit atunci când vrei să-ți păstrezi culoarea favorită a rujului pentru mai mult timp. Dacă nu este aplicat pe întreaga față, primerul este ideal pe zona T a feței.

Ar trebui să folosești primer-ul zilnic?

Aplicarea unui primer înainte de utilizarea unui fond de ten este similară cu aplicarea grundului înainte de a picta. Acesta ajută la pregătirea feței, astfel încât fondul de ten să se modifice, să nu alunece, să nu curgă, să nu se adune și să adere perfect pe piele.

Asta nu înseamnă că trebuie să folosești primerul în fiecare zi. Există și dezavantaje legate de utilizarea primerului. Trebuie ales exact cel potrivit pentru tipul de ten al utilizatorului. Alege între formulele lichide și cele pe bază de pulbere. Primerul trebuie aplicat într-un strat foarte fin și întins cât mai bine posibil, astfel âncât limita acestuia să fie abia sesizabilă. În caz contrat machiajul final va arîta ca o mască.

Primerul poate fi utilizat ca atare, fără machiaj, dar este obligatoriu să fie estompat sub un strat fin de pudra.

Citeste si: Machiaj in acord perfect cu parul

Text: Otilia Ignat/ sursa foto: unsplach

Comments

comments

femeie frumoasa, fata curata, femeie, punctele negre

Previous:

Punctele negre. Cum poți lupta eficient împotriva lor.

femeie cu matreata, femeie care s epiaptana, cum scapi de matreata

Next:

Scapă în mod natural de mătreață

You may also like

Post a new comment