Primavara aceasta imi voi gasi jumatatea

13 May of 2011

Zilele s-au lungit, pomii au înflorit… E anotimpul în ca­re vrei să te îndră­gos­tești, vrei să-ți găsești jumătatea

Afară e frumos și cald, iar vremea bună te invită la plimbări îndelungi. Colinzi prin oraș, prin târguri sau parcuri și te surprinzi tot mai des trăgând cu ochiul la perechile de îndrăgostiți ce se țin de mână, se privesc adânc în ochi sau se sărută pe băncuțe. Și în sinea ta îți spui: Vreau și eu! Vreau și eu!

De unde vine acest dor de a te îndrăgosti, de a iubi? E foarte simplu: dragostea ne face fericiți. Pentru că nimic nu stimulează producția de hormoni ai fericirii (dopamină, serotonină, oxitocină) la fel ca dragostea. Oxitocina, de exemplu, se produce la atingeri, urmarea fiind o senzație de bine, de protecție. Organismul nostru este în așa fel construit, încât simte nevoia să elibereze asemenea hormoni în special primăvara. E absolut normal: de cum au apărut primele raze de soare, cum simți că ți se încălzește și inimioara și îți dorești dragoste și afec­țiune.

Dragostea însă nu vine la comandă. Iar ca s-o atragem, trebuie să fim deschise și prietenoase. Să ne bucurăm de viață și să fim îndrăznețe.

Nu te lăsa doborâtă de eșecuri
Dar revenind la toate perechile de îndrăgostiți pe care le vedem zilnic: să asiști la fericirea altora nu e întotdeauna ușor când ești singur (sau nefericit în relație). Devii un pic invidios și te gândești: Las’ că vor vedea ei cât de repede se duce focul pasiunii și apoi o să li se taie de giugiuleli prin parc! Reacția asta nu este decât un semn că am fost rănite în dragoste, măcar o dată. Și leacul care ar fi? Să faci pace cu tine și să începi chiar în momentul ăsta cu o curățenie în inima ta.

Desigur, când vorbim despre cură­țenie, ne referim la urmele lăsate de fostele relații. Un nou capitol în romanul dragostei se leagă mereu cumva de capitolul trecut. Însă nu trebuie să ne temem de un nou eșec în această nouă relație. În loc de asta, mai bine am recunoaște din start că nu orice relație este menită să funcționeze perfect. Partea bună la relațiile eșuate este faptul că poți învăța multe lucruri din ele. În felul acesta vei evita greșeli pe care le-ai făcut (personal, dar și exul) în trecut în re­lațiile anterioare.

Iar după ce am aruncat peste bordul sufletului amintiri urâte, resentimente și tristeți, suntem pregătiți să ridicăm ancora pentru a naviga pe ape noi. Care anume sunt căile ce ne vor duce spre un port liniștit și fericit, vă dezvăluim în sfaturile următoare:

7 SFATURI SĂ-ȚI GĂSEȘTI DRAGOSTEA
1. Caută după plan. Gândește ca un bărbat și fă-ți o strategie! Ce trăsături vrei să aibă partenerul tău? Astfel realizezi pe unde ai putea întâlni un asemenea om. Bărbați cu simț practic vei găsi la raionul de unelte și scule, sportivi la bazin, iar iubitori de natură pe munte și la jogging.
2. La serviciu. Multe cupluri se cunosc la muncă. Nici nu-i de mirare, la cât timp petrecem la serviciu! Așa că merită să-ți ridici puțin ochii din hârtiile de pe birou. Și, cine știe?, poate că prânzul luat în pauză se va transforma la un moment dat într-o cină romantică în doi…
3. Printre prieteni. Succes promite și me­toda „prin amici”. Au prietene și cu­noscuți vreo rudă sau un amic pe care îl găsești atrăgător? Profită de următoarea petrecere și intră în vorbă cu el. Cine știe, poate iese ceva. Iar dacă nu îndrăznești, cu siguranță aranjează amica/verișoara o întâlnire „întâmplătoare”.
4. Concesii. E divorțat și are copii? Ei, și? Bucură-te că e un tip cu experiență și scară de valori. Privește relația ca pe o îmbogățire sufletească. Și, sincer, nu ți se pare că e foarte atrăgător cum se tăvălește el prin iarbă cu băiețelul lui sau cum își duce fetița cu regularitate la balet?
5. Atracție. Anotimpurile calde sunt ideale pen­tru flirt, pentru că ne lăsăm hainele groase deoparte și alegem rochii vaporoase. Foate bine, bărbații sunt atrași de rochii. Atenție însă: dacă arăți prea mult din prima poți fi etichetată ca fiind o tipă ușor de avut.
6. Bye-bye, Mr. Perfect! Nu alerga după per­­fecționism, nici în viață, nici în dragoste! Nu există bărbați perfecți. Și nu te mai lua după cât de bine arată. Testele au demonstrat că femeile care au bărbați prea frumoși nu se simt ele însele destul de atrăgătoare.
7. Iubește-te! Și asta nu e o mantra de Paș­te, ci vorbim se­rios. Cine se iu­beș­te dă dovadă de mulțumire de sine, iar lucrul acesta se vede. Se spune că bărbaților le sar în ochi femeile cu zâmbet simpatic și prietenos. Și, la urma urmei, asta vrem, să fim observate, pentru că așa începe orice relație…

Comments

comments

Previous:

Bătaia e ruptă din rai? Să tac când un copil suferă?

Next:

Copiii fac prostii. Să-i pedepsim sau nu?

You may also like

Post a new comment