Prajitura inteligentă se mai numește și “prajitura imposibilă”, pentru că deși aruncăm ingredientele de-a valma în tavă, blatul se așează pe fund și devine… blat iar toppingul devine… topping. Este un desert ușor și poate fi consumat cu înghețată deasupra sau ca atare și se prepară rapid.
Într-un vas amestecăm următoarele ingrediente exact in aceasta ordine: 60 grame de făină, 470 ml lapte, 4 ouă (usor batuta inainte), 150 grame de zahăr, 4 linguri de unt topit si racit, coaja rasă și zeama de la o lămâie.
Se dă la cuptor într-un vas termoizolant uns cu unt și tapetat cu făină și se lasă la foc mic
Se servește rece, după ce a stat câteva ore la frigider. Ornat cu frisca si fructe poate sa fie un excelent tort. Ingredientele se pot multiplica exact!
Citeste si:
Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/
Comments

Previous:
Prajitura rapida de ciocolata cu biscuiti

Next:
Doua retete cu capsuni. Simple si delicioase
You may also like
-
11 Dec
Morcovi cu miere si portocale – retete de Craciun
CulinarMorcovii se combina perfect cu mierea si portocalele, iar preparati dupa aceasta retete garanteaza o ...
-
13 Jan
Taitei cu varza dulce si chimen. Si de dulce si de post
CulinarCombinatia dintre varză dulce, tăiței și chimen este magistrală. Sau incredibilă, sau uluitoare…. Poți să ...
-
20 Nov
Panna cotta cu pară caramel
CulinarIngrediente pentru 4 porții: •sucul de la 1 1/2 lămâie •240 g zahăr •1 baton ...
-
23 Jan
Tagliatelle bolognese
CulinarPentru astăzi v-am pregătit o idee de rețetă simplă, care merge perfect cu vremea rece ...