De la un timp, scopul originar al fotografiei a fost într-o oarecare măsură modificat și de la a ne păstra amintirile am ajuns la a transmite imediat o emoție, la a ne făli cu o reușită și a expune totul pe rețelele de socializare. Ceea ce nu e un lucru rău, dacă știi cum să captezi perfect momentul ori subiectul, astfel încât să fie de impact pentru ceilalți privitori. Regulile de mai jos te vor ajuta în acest sens.
1. Găsește echilibrul – În teorie, se spune că subiectul fotografiat trebuie să se afle în centrul imaginii. Pentru a-l încadra perfect, folosește axele ajutătoare. Intră în setările telefonului, la camera foto, și pornește opțiunea „gridlines“.
2. Stabilește focusul – Prin simpla apăsare a ecranului telefonului, poți stabili claritatea vizuală a subiectului de fotografiat. Dacă ai, de exemplu, o floare pe care s-a așezat o albină, iar tu vrei să arăți insecta, selectează focusul pe aceasta. Regula este valabilă și când pozezi o mulțime și vrei să evidențiezi doar o singură persoană.
3. Valorifică decorul – Te poți abate de la prima regulă dacă ambianța din jurul subiectului este interesantă, captivantă ori deosebită sub aspectul culorilor, modelelor etc. Plasează ținta de fotografiat spre lateralul imaginii și lasă decorul să fie vizibil.
4. Nu uita de proporții - Dacă în fotografie apare o persoană, încadreaz-o corespunzător, astfel încât să nu existe prea mult spațiu gol în sus (cerul, de exemplu) sau în jos (asfaltul). Nu „tăia“ corpul persoanei, iar dacă nu intră tot în fotografie, încearcă un plan american (de la genunchi în sus) ori un prim-plan (de la bust în sus).
5. Fii inventivă! – Fotografiile realizate dintr-un unghi diferit față de cel clasic sunt cele mai apreciate. De asemenea, joacă-te cu reflexiile (dintr-o oglindă, o băltoacă, un lac, o suprafață metalică etc.). Efectele astfel surprinse sunt atrăgătoare. Caută simetriile sau miciile detalii care transformă o poză din bună în extraordinară. Mizează de fiecare dată pe lumina naturală și surprinde efectul umbrei.
6. Editează - Nu evita folosirea aplicațiilor care modifică aspectul pozelor tale. Instagram, de exemplu, este o unealtă extraordinară pentru asta și te ajută să luminezi imaginea, să-i conferi contrast sau să-i dai un aspect retro.
Citeste si:
- Salinoterapia sau terapia cu sare
- Senzații tari înainte și după vizita la salon
- Secretele stării de bine
Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/
Comments

Previous:
Veneția, fascinantul oraș de pe ape

Next:
O aventură de neuitat: singură în vacanță și cu buget redus!
You may also like
-
15 Dec
Cele mai frumoase targuri de Craciun – a doua calatorie
CălătoriiO mare parte din farmecul sărbătorilor de iarnă îl reprezintă târgurile de Crăciun şi multitudinea ...
-
28 Aug
Riviera di Ponente – Litoralul de vest al Liguriei
CălătoriiMunte și mare la un loc de-a lungul coastelor Liguriei, o destinație de vacanță pentru ...
-
29 Mar
Nu trebuie să aștepți un an întreg să strângi bani pentru vacanță
CălătoriiFiecare dintre noi merită o vacanță într-un loc deosebit cel puțin o dată pe an, ...
-
24 May
Slănic Prahova
CălătoriiLa doar 100 km de Capitală, stațiunea Slănic Prahova reține chiar și atenția turiștilor aflați ...