Povesti de viata. Invata sa iubesti din nou

19 February of 2016

Sorina și-a câștigat cu greu libertatea și dreptul la fericire…

În ultimul timp, poate și din cauza crizei economice, relațiile dintre oameni s-au deteriorat foarte mult, nu doar între familii, cât mai ales între soți. Așa s-a întâmplat și cu soții Mircescu.

După terminarea liceului, Sorina s-a căsătorit din dragoste cu Victor, profesor de educație fizică. Căsnicia lor a fost foarte bună la început. În 2008, Victor și-a deschis o sală de fitness. Afacerea le-a ridicat nivelul de trai și statutul. Sorina se ocupa cu partea administrativă și avea două angajate pentru curățenie.

Victor, cu încă doi foști colegi de facultate, se ocupa cu antrenamentele clienților. Firma mergea foarte bine și astfel și-au cumpărat o casă frumoasă și o mașină. Însă, la nici un an, căsnicia scârțâia.

Victor devenise extrem de rău, îi făcea Sorinei observații fără temei, de față cu toată lumea, o brusca, și apoi, când ieșea din cameră, o înjura. Colegii erau uluiți de manifestările lui, dar n-aveau ce face. Acasă, lucrurile erau mult mai grave.

De multe ori, Sorina a fost bătută și nu s-a mai prezentat la firmă din cauza ochilor învinețiți. Familiile lor considerau că „așa-i în căsnicie, totul trece, așa sunt unii bărbații” și nu luau în seamă suferințele ei. Sorina îl iubea enorm și ajunsese să creadă că e vina ei, că nu e suficient de bună și că nu e în s tare să facă ce-i cere el. Toate aces tea au durat un timp. Într-o seară, când s-a întors de la firmă, după ce pusese totul la punct, Sorina a găsit acasă o petrecere în toi.

O mulțime de indivizi pe care nu-i cunoștea, femei și bărbați, unii foarte tineri, mai mult sau mai puțin dezbrăcați, tolăniți sau în picioare, stăteau de vorbă sau se bălăngăneau în ritmul muzicii. Pe moment, Sorina a crezut că a nimerit în altă casă, dar, când din spate a auzit vorba scrâșnită a soțului ei: „Cine, dracu’, te-a adus?”, și-a dat seama ce se întâmplă. Victor a smucit-o de mână și a tras-o în mijlocul dansatorilor. A strâns-o lângă el și a silit-o să danseze. „Mă smucea și mă învârtea cu toată forța-i de sportiv, făcându-mă să mă bâțâi ca un manechin din cârpă”, spune Sorina. „Am început să țip, și unii dansatori s-au transformat în spectatori, iar alții îl încurajau. Băutura le luase mințile. Victor mă învârtea și mă prindea când era să cad pe podea. Mi-a dat o palmă. Am simțit o arsură puternică și gust de sânge”, își amintește Sorina.

Victor rânjea și o privea ca un nebun când vedea groaza pe chipul ei. La o smucitură mai dură, Sorina a scos un urlet de durere și a leșinat. Victor i-a dat drumul, a lăsat-o să cadă pe podea și s-a dus în dormitor, nepăsător.

Când s-a trezit, Sorina era la spital. Avea brațul stâng cu fractură deschisă, două coaste fracturate, multiple vânătăi pe corp și gura zdrelită. A fost adusă cu ambulanța, dar neînsoțită. Abia când și-a revenit a putut să spună cine este și ce a pățit. A stat în spital 20 de zile. Era dis­perată și speriată de moarte. Nu avea curaj să meargă acasă. A vizitat-o, după o săptămână, fratele ei, care s-a îngrozit.

Într-o zi i-a cerut ajutorul unei asistente care văzuse multe la viața ei. Aceasta i-a recomandat o societate de sprijin pentru femeile abuzate. O reprezentantă a organiza­ției a venit la spital ca să vadă în ce situație este Sorina. După ce au discutat, au pus la punct programul de salvare.

De la Victor, niciun semn. Sorina și-a făcut bagajele și a intentat divorț. Victor, cu teama arestării, nu a obiectat. De Anul Nou 2011, era divorțată și făcea încă exerciții pentru brațul care o mai durea. La gură fusese cusută frumos, nu se cunoștea ruptura.

Cu banii de la partaj și-a cumpărat o garsonieră și a făcut cursuri de masaj, după terapia pe care a urmat-o pentru recuperarea brațului. S-a angajat la un centru de recuperare medicală pentru copii și este foarte apreciată. Are acum o viață nouă și colaborează cu societatea de sprijin a femeilor abuzate și mai speră că un bărbat o va ajuta să iubească din nou.

Citeste si:

 

 

Articol exclusiv online
Text: Veronica Bectaș
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Motociclismul, modul meu de a trai

Next:

Parintii mei se comporta ca niste copii! Povesti adevarate

You may also like

Post a new comment