Fondată în urmă cu mai bine de un secol stațiunea aflată la peste 1.000 de metri altitudine a devenit celebră în întreaga lume începând cu a doua jumătate a secolului al XX-lea, odată cu disputarea aici în anul 1951 a Jocurilor Mondiale Universitare de Iarnă.
Oferte de top
În prezent, Poiana Brașov beneficiază de existența a opt pârtii de schi cu lungimi cuprinse între 300 și 2.850 metri, având grade de dificultate diferite și diferențe de altitudine de până la 700 de metri. O telegondolă, două telecabine și patru teleschiuri oferă servicii de transport pe cablu fluxului mare de turiști în sezon. Serviciile din zonă sunt dezvoltate la standarde europene, atât în cadrul pensiunilor, cât și al numeroaselor hoteluri de trei și patru stele. În incinta acestor moderne sisteme de cazare funcționează baze sportive acoperite, piscine, săli de spectacole și de conferințe.
Restaurantele cu specific tradițional românesc îmbie călătorii cu rețete muntenești din care nu lipsesc bulzul, tochiturile, varza cu afumătură sau telemeaua de cea mai bună calitate.
O destinație pentru fiecare
În condiții meteo favorabile, drumul din Brașov spre Poiană este ușor de parcurs, de-a lungul a 12 km de serpentine. Autobuzele circulă la intervale de jumătate de oră, cu plecare din stația Livada Poștei. Cei care aleg ruta Râșnov – Poiana Brașov vor avea de parcurs o distanță asemănătoare.
Pentru turiștii care doresc să urmeze un tratament axat pe ameliorarea stărilor de epuizare și a surmenajului fizic, dar și pe vindecarea bolilor aparatului respirator, Poiana Brașov reprezintă alegerea ideală datorită atmosferei sale puternic ozonate, lipsite de alergeni și intens ionizate.
Încadrată de masivele montane Postăvarul, Piatra Craiului, Bucegi și Piatra Mare, stațiunea reprezintă pentru turiști o oază de liniște, un loc ideal pentru petrecerea concediului alături de cei dragi, un spațiu natural perfect conservat și adaptat turismului montan de calitate, indiferent de anotimp.
Text: Cristian Niculescu
Foto: www.cristiniculescu.com
Comments
You may also like
-
10 Jun
Durău, la poalele verzi ale Ceahlăului
CălătoriiO stațiune mică și cochetă, situată la 800m altitudine și la 10 km distanță de ...
-
13 May
Fărâme de istorie – Odinioară se înălțau mândre cetăți…
CălătoriiCetățile de la Rupea și Feldioara rezistă mâniei timpului și indiferenței oamenilor Transilvania, tărâmul aflat ...
-
11 Apr
Măldărești – Culele Duca și Greceanu
CălătoriiÎn vizită la conacele fortificate ale Olteniei din cadrul Complexului Muzeal de la Măldărești La ...
-
05 Jun
Complex Bârsana
CălătoriiO destinație turistică, un exercițiu pentru suflet Măicuțele de la Mănăstirea Bârsana au amenajat în ...