Poftă bună, iubitul meu!

26 June of 2018

Cine nu și-a dorit măcar o dată-n viață 
să aprindă pasiuni fulgerător și garantat? Dacă nu iese tocmai un filtru de dragoste, măcar un afrodiziac gustos oricui îi prinde bine.

Sunt însă și voci științifice mult mai sceptice, care nu cred că aceste alimente fac vreo diferență și că de fapt acțiunea afrodiziacă este un mit bazat pe coincidențe irelevante: forma bananelor, sparanghelului, a fructelor de avocado (care cresc în perechi), a stridiilor și rodiilor este asemănătoare cu a organelor genitale masculine, respectiv feminine. Alții admit că ar exista un efect afrodiziac al alimentelor, dar el este un placebo: toate părțile implicate știu că urmează să fie excitate din cauza mâncării, deci se invocă mental excitarea.

Ceea ce ne conduce la o altă chestoine: cum am putea alcătui un meniu de cină care să nu fie în mod evident romantică și orientată spre un „desert“ fierbinte și să obținem totuși acest desert? Există oare ceva ce s-ar putea numi „meniu afrodiziac discret“? Dacă alesul inimii nu este genul amator de trandafiri, lumânări, șampanie și căpșune, ci dimpotrivă, nu are rost să te împiedici de astfel de amănunte scenografice, ci să gătești din inimă (sau din catering!), dar țintit și bine alcătuit.

Iată în continuare două meniuri discret afrodiziace care vor cuceri orice gurmand, iar între timp tu îl vei cuceri și-l vei face amant! Alimentele sunt echilibrate, astfel încât să acționeze în egală măsură asupra ta, deci lasă-te pradă vrajei dragostei.

 Cină picantă

♥ Spumă de avocado cu ardei iute: se pasează pulpa de avocado la blender, cu lămâie și se condimentează cu usturoi și ardei iute.

♥ Porc cu piper (se servește cu vin roșu): medalioanele din mușchi de porc se prepară la tigaie sau la cuptor și se asezonează cu un sos de smântână și boabe de piper asortate. Alături, se servește obligatoriu vin roșu.

♥ Plăcintă cu dovleac și levănțică: aluatul poate fi oricare (chiar și de foi, de cumpărat), iar umplutura de dovleac se decorează cu flori de levănțică uscate.

 Cină senzuală

♥ Platou de fructe de mare: trebuie să conțină obligatoriu creveți și stridii – ar fi potrivite și niște icre roșii sau negre. Se servesc cu lămâie și vin alb sau șampanie.

♥ Curcan în sos picant 
de ciocolată: curcanul la cuptor se drapează într-un sos gros pe bază de ciocolată (90% cacao) topită în supă și condimentată cu piper, usturoi și ardei.

♥ Kashta cu miere, banane și fulgi de migdale: desert oriental pe bază de lapte, vanilie, amidon și unt. 
Se așază pe farfurii cu felii de banană 
și fulgi de migdale și se drapează totul în miere.

Trendurile pro și contra afrodiziacelor coexistă de secole: alimentele care au reputație de afrodiziac au fost cercetate în ultima vreme pentru a se vedea pe ce fapte fizico-chimice se bazează astfel de pretenții. Iată aici o trecere în revistă a rezultatelor:

  • Rodiile protejează vasele sangvine și stimulează circulația, sporind senzitivitatea genitală.
  • Bananele conțin potasiu, care sporește forța musculară; ca urmare, orgasmul va fi mai intens.
  • Mierea conține vitamine din complexul B care susțin producția de testosteron, precum și bor care stimulează produc­ția de estrogen.
  • Dovleacul conține zinc, un garant al potenței masculine. Un studiu a arătat că fie și numai mirosul unei plăcinte cu dovleac și levănțică poate duce la creșterea fluxului circulator în penis cu 40%. Semințele de dovleac, dar și cele de in, nucile și somonul conțin acizi grași omega 3 care stimulează secreția de hormoni sexuali.
  • Ardeiul iute conține capsaicină, care stimulează circulația și excită terminațiile nervoase.
  • Sparanghel și avocado, două legume ce conțin potasiu și vitamina E, care stimulează secreția de hormoni sexuali.
  • Ciocolata conține fenil­etilamină care evocă senzația subtilă de bine și excitație pe fondul căreia apare cheful de a face sex.
  • Stridiile conțin zinc, stimulator al secreței de testosteron.
  • Vanilia stimulează nervii și potențează senzațiile sexuale.
  • Vinul roșu relaxează nervii și stimulează circulația.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

5 căi (sigure) spre orgasm

Next:

Românii, mari romantici: când și de ce scriu scrisori de dragoste

You may also like

Post a new comment