Podoaba capilara si alimentatia

12 January of 2016

„Mens sana in corpore sano“, afirmă un dicton latin, referindu-se la relația dintre gândirea coerentă și sănătatea trupului uman. De altfel, multe afecțiuni localizate intern răspund vizibil în tonusul și aspectul individual. Asemenea pielii, unghiilor sau tenului, calitatea podoabei capilare este dictată de nivelul stresului zilnic și modul corect de alimentație.

Părul normal, gras, cu creștere lentă, rapidă, având fir gros sau subțire, cere un anumit tip de șampon și metode diferite de tratament cosmetic. Aspectul lucios și duritatea firului sunt garantate însă de vitamine, fibre și minerale incluse în consumul cotidian de alimente.

Substanțe necesare
– Părul, ca și organismul necesită un plan alimentar bine pus la punct, bazat în general pe un consum constant de apă, legume și fructe. Apa oferă hidratare și un aspect strălucitor întregii podoabe capilare. Fierul, un mineral important, obținut prin consumul de legume verzi, ficat sau gălbenuș de ou, combate subțierea și căderea masivă a firului de păr.
– Nucile, alunele și produsele lactate hrănesc și mențin prin intermediul vitaminei A zona scalpului sănătoasă.
– Complexul de vitamine B asigură circulația sangvină, reduce anemia întârziind rarefierea părului, fiind întâlnit în lapte și carne macră. – – – – Vitamina C din fructe și legume, dar și vitaminele D și E din untura de pește, unt și uleiurile vegetale sunt indispensabile unei funcționări normale a întregului organism.

Câteva sfaturi
– Include numeroase legume și fructe în hrana zilnică, dar și produse lactate de tipul brânzeturilor, iaurtului, smântânii sau laptelui proaspăt.
– Caută să consumați produse greu digerabile la orele prânzului, iar cele ușoare dimineața și seara pentru o bună digestie. Acordă un timp generos mesei, relaxați-vă și eliminați motivele care v-ar putea stresa.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Cristian Niculescu
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Frumusetea si cariera

Next:

Cum tratezi buzele crapate

You may also like

Post a new comment