Poartă cu încredere o perucă. De placere sau de nevoie

11 April of 2019

Poartă cu încredere o perucă – Ne place să schimbăm de fiecare dată câte ceva, să fim admirate și chiar invidiate. Probăm ținute și accesorii, farduri și parfumuri, coafuri și nuanțe de păr.

Atunci când deja ai încercat foarte multe, o soluție perfectă când vine vorba de o schimbare a lookului tău este să apelezi cu încredere la o perucă de calitate. Simplu de folosit, ea te transfomă fără să fie nevoie să faci ceva anume în acest sens și e ușor de îndepărtat, atunci când te plictisești de ea.

  1. Găsește modelul 
care te avantajează. 
Când alegi o perucă, e bine să ții cont de forma feței. Ai fața ovală? Atunci, poți purta orice tip de frizură. Dacă ai fața în formă de inimă, caută un model de perucă care să aibă breton sau al cărei păr poate fi adus spre zona pomeților. Unei fețe pătrate îi sunt recomandate perucile cu bucle lejere.
  1. Păr natural ori sintetic. Perucile din păr natural sunt mai scumpe și sunt greu de îngrijit: asemenea părului natural, ele reacționează când intră în contact cu umezeala sau cu temperaturile foarte ridicate din timpul verii. Peruca din păr sintetic e mai ieftină, se comportă bine la variațiile de temperatură sau când e vreme rea, însă ea nu este la fel de 
rezistentă precum cea din păr natural și trebuie înlocuită mai des.
  1. Cum se întreține 
peruca. Indiferent de tipul de păr pentru care ai optat, trebuie să ai pentru ea un loc special de  depozitare. Potrivite sunt manechinele din plastic, pe al căror cap poți așeza cu ușurință peruca când nu mai dorești s-o porți sau când vrei s-o piepteni. Perucile din păr natural se spală când se murdăresc, în același mod în care te speli pe cap. Unele peruci din păr sintetic suportă spălarea (verifică informațiile de pe eticheta ca să vezi cum anume).
  1. Fără dureri de cap. La primele purtări, se poate întâmpla ca, din cauza modului de prindere foarte strâns, să apară dureri de cap. Pentru a preveni acest lucru, folosește un fileu (o plasă specială din nailon) pentru a-ți fixa părul.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

5 pasi pentru un ten impecabil

Next:

Macul,
 pentru sănătate și frumusețe

You may also like

Post a new comment