Pleci cu bebe în vacanța de Crăciun? Iată ce trebuie să iei neapărat cu tine

20 December of 2019

Sărbătorile de iarnă sunt cu siguranță cel mai așteptat moment al anului. Ele vin cu un cumul de emoții, întâlniri dragi sufletului tău, armonie, liniște și voioșie. Ce moment mai potrivit decât Crăciunul poți găsi pentru a-l prezenta întregii familii pe puiul tău mult dorit și așteptat? Familia, prietenii, cu toții sunt nerăbdători să îl cunoască. Fă-le o vizită, dar ai grijă să iei cu tine în bagaj tot ce îți trebuie pentru o vacanță fără griji.

 1. Lapte

Dacă cel mic este hrănit cu lapte praf, asigură-te că iei la tine cantități suficiente. Pe lângă dozele de lapte praf, vei avea nevoie de minim două biberoane cu tetine și de un sterilizator. Dacă bebelușul este hrănit natural, asigură-te că pui în valiză haine speciale pentru alăptat. 

În cazul în bebelușul a început deja diversificarea, verifică dacă ai la destinație ustensile potrivite (blender, răzătoare), dar și veselă (castroane, tacâmuri). Mai pune în bagaj cana lui de apă, biscuiți și alte gustări preferate.

2. Haine

Din bagaj nu trebuie să lipsească hainele din lână, călduroase, căptușite cu polar sau fleece, care să îi ofere celui mic în permanență confort termic. Pentru casă, ia cu tine body-uri cu mânecă lungă, bluze, pantaloni, rochițe, șosete, dresuri, colanți și pijamale. Nu uita de accesorii: fes, mănuși, fular, încălțăminte, geacă impermeabilă sau salopetă. Alege haine care sunt cât mai ușor de îmbrăcat. Împarte numărul hainelor la zilele în care veți fi plecați și ai grijă să ai în vedere cel puțin două schimburi pe zi.

3. Produse de igienă

Atunci când copilul este mic, toate produsele folosite pentru îngrijirea lui zilnică trebuie să fie atent alese. Unul dintre produsele indispensabile este scutecul. Poți alege scutece Huggies, care au un strat impermeabil, astfel încât umezeala și murdăria vor sta departe de pielea delicată a copilului. Trebuie să ai la tine, minim un pachet de astfel de scutece, două de șervețele umede, așternut impermeabil pentru schimbat, cremă pentru eritem fesier, un gel de duș, un șampon, unghieră, lapte de corp, periuță și pastă de dinți.

4. Trusă medicală

Copiii mici se îmbolnăvesc destul de des, de aceea este bine să ai la tine o trusă medicală, în caz de nevoie. Aceasta trebuie să conțină: antitermice, termometru, produse pentru colici, gel pentru dentiție, ser fiziologic, aspirator nazal, picături și servețele oftalmice, dezinfectant (betadină), plasturi, sirop pentru alergii sau tuse, antidiareice, eventual vitamine ori suplimente (dacă au fost recomandate de pediatru).

5. Accesorii

Plimbările prin parcul plin de zăpadă ori la târgurile de Crăciun vor fi cu siguranță în program, așa că ar fi bine să ai la tine un căruț ușor și pliabil, dar și un sistem marsupiu special, în care bebe poate fi purtat în siguranță, la pieptul tău. Ține mereu aproape o pătură groasă și pufoasă, cu care să-l acoperi pe cel mic.

Pentru băiță, încearcă pe cât posibil să îi redai atmosfera de acasă. Apa îl poate speria pe copil, de aceea poate fi de ajutor un suport pentru cadă. Experiența băiței va fi astfel mai plăcută, la fel ca acasă.

Dacă bebelușul este învățat să doarmă singur, cumpără pentru un pătuț pliabil, de voiaj, pe care să-l acoperi cu lenjeria lui preferată.

6. Jucării favorite

Are o jucărie fără de care nu vrea să mănânce sau să doarmă? Atunci trebuie să o iei cu tine în vacanță, pentru că îi va face o deosebită plăcere să se joace cu ea. Deși va primi cu siguranță altele noi de Crăciun, cele preferate îi vor aminti de casă și de zona lui de confort.

Fără doar și poate va fi în centrul atenției și toți vor încerca să-l atragă cu tot felul de jocuri și activități care îl vor încânta peste măsură. Experiența îl va ajuta să se dezvolte, va învăța lucruri noi și se va bucura de dragostea celor din jur.

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: unsplash

Comments

comments

Previous:

Mic ghid de „supravietuire“ pe durata sarbatorilor in familie

desen cu femei, femeile fac mai bine

Next:

20 de lucruri pe care femeile le fac mai bine

You may also like

Post a new comment