Plăcerea masajului

23 January of 2015

Să stai cu ochii închişi și să simți atingerea uşoară a mâinilor care masează, frământă,  mângâie… masajele sunt plăcere pură. Relaxează corpul şi sufletul, alină şi dau putere. Şi fiecare tip de masaj are propria filozofie.

© Dmytro Titov / Fotolia

© Dmytro Titov / Fotolia

Masajul clasic – stimulează circulaţia
şi detensionează Este cel mai cunoscut tip de masaj şi a fost popularizat acum 200 de ani de suedezul Pehr Henrik Ling. Caracteristici: maseurul bate cu canturile mâinilor, freacă, întinde şi frământă. Efectul: muşchii, pielea, tendoanele şi ţesuturile sunt mai bine irigate cu sânge. Astfel, tensiunile sunt deblocate, iar corpul produce mai multe substanţe răspunzătoare de starea de bine a organismului.

Pantai Luar – cu ierburi aromate
„Pe ţărmuri noi”, asta este traducerea din indoneză – şi exact aşa se simt oamenii care trăiesc experienţa acestui masaj. Caracteristici: se înmoaie săculeţi cu ierburi aromate în ulei Ayurveda încălzit. Aceştia se trec mai întâi pe piele cu mişcări rapide și tot cu ei se masează ulterior. Efectul: uleiurile şi ierburile detoxifică şi întăresc ţesuturile şi pielea.

Hot stone – pietrele fierbinţi
Această combinaţie chinezească de acupresură şi căldură acţionează profund asupra pielii. Caracteristici: pietrele de bazalt încălzite și bine şlefuite sunt aşezate pe meridiană (canal de energie), apoi se masează ușor cu ele. Efectul masajului: fluxul de energie este stimulat, limfa poate circula din nou nestingherită, muşchii se detensionează, iar stresul dispare treptat.

Masaj facial – redă echilibrul
Această metodă din Ayurveda acţio­nează asupra întregului corp, reechilibrându-l. Caracteristici: după o purificare a tenului, se detensionează toţi muşchii feţei cu mişcări lente, aproape meditative, şi se stimulează circulaţia sangvină. Efectul: oboseala, durerile de cap, umflăturile ochilor şi răcelile nu mai au nicio şansă, căci prin stimularea punctelor reflexe starea de bine se răspândeşte în întreg
organismul.

Abhyanga – uleiuri esenţiale
Numele înseamnă: „mâini iubitoare, învăluind corpul cu ulei” – cine nu s-ar simţi bine şi protejat? Caracteristici: uleiul cald de cocos sau susan, îmbunătăţit cu esenţe de ierburi, este întins cu generozitate pe întreg corpul. În ţara de origine, India, doi maseuri întind uleiul în mod sincronizat, cu mişcări lente. Efectul: arome personalizate din ierburi cu efect medicinal purifică organismul.

Comments

comments

Previous:

Tratamentul „după ureche“. Automedicația, când și cum

Next:

7 semne care indica stresul

You may also like

Post a new comment