Şapte plante tămăduitoare la îndemâna oricui

26 April of 2016

De multe ori, plantele pot fi un remediu mai bun decât orice medicament din farmacie. Astăzi vă prezentăm șapte plante care au proprietăţi benefice asupra organismului şi la care puteţi apela oricând fără ezitare.
Petalele de trandafir
Pot ajuta la ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual prin reducerea intensității crampelor şi a stărilor proaste cu care multe femei se confruntă în această perioadă. De asemenea, dacă este inhalat, uleiul de trandafir (infuzie) ajută la vindecarea alergiilor şi astmului. Mai este folosit în tratarea depresiei şi a durerilor de cap.
Urzica
Cunoscută pentru combaterea inflamaţiilor, urzica ajută la calmarea mâncărimii sau roşeții ochilor. Căutaţi în plafar capsule cu extract de urzică sau ceaiuri.
Ghimbirul
Pe lângă gustul deosebit pe care îl capătă mâncarea atunci când adăugăm rizomul aceastei plante, trebuie să ştiţi că ghimbirul este şi un remediu pentru diverse probleme medicale. Acesta stimulează organismul să elibereze enzimele necesare pentru descompunerea hranei, astfel încât substanţele nutritive sunt mai uşor de absorbit. De asemenea, este şi un bun remediu pentru greaţă şi rău de maşină.
Trifoiul roşu
Ceaiul de trifoi roşu conţine antioxidanţi care ajută la metabolizarea toxinelor, purificând astfel organismul. Îmbunătăţeşte drenajul limfatic şi funcţiile rinichilor şi ale ficatului, acestea fiind două organe-cheie care curăţă toxinele.

Afla mult mai multe alte informati, sfaturi si detalii, AICI

Comments

comments

Previous:

Ora ceaiului, ora de relaxare

Next:

Ceaiuri minune pentru un somn liniștit și odihnitor

You may also like

Post a new comment