Plante care purifică aerul

25 March of 2019

Plante care purifică aerul – Casa ta sclipește, dar, cu toate acestea, aerul nu este foarte sănătos din cauza substanțelor provenite de la produsele chimice de curățenie pe care le folosești și a celor emanate de diverse piese de mobilier.

Suntem obișnuiți să spunem 
că aerul atmosferic este poluat, însă adevărul este că substanțe precum benzenul (detergenți, fibre sintetice, spray-uri de mobilă), amoniacul (soluții de pardoseală și geamuri) sau formaldehida (șervețele de hârtie sau obiecte din plastic) modifică calitatea aerului din locuință. Un studiu NASA dat publicității în urmă cu câțiva 
ani enumera cîteva plante care filtrează aceste substanțe toxice. 
Iată câteva ușor de îngrijit:

Palmier bambus. Temperatura optimă de dezvoltare este de 20 de grade Celsius, iar umiditatea mare a aerului îi priește.

Şapte plante tămăduitoare la îndemâna oricui

Gerbera. E foarte decorativă și luminează orice încăpere. Trebuie să aibă cât mai multe frunze verzi, iar cele uscate se vor îndepărta. Nu-i place excesul de umiditate.

Dracena. Preferă locurile mai întunecoase și fără umiditate mare, iar frunzele trebuie șterse periodic de praf.

Arbore de cauciuc.  Este un de ficus care se înalță până la tavan în câțiva ani. Se adaptează foarte bine condițiilor de apartament.

Crinul-păcii.  Se udă cu regularitate (mai rar în perioada rece, dacă îl ții pe balcon), iar stratul superior de pământ trebuie să rămână ușor uscat.

Iederă englezească. Nu este pretențioasă și are mare capacitate de a absorbi substanțele toxice din aer și este una dintre cele mai bune alegeri de plante care purifica aerul din casă.

În mod practic, pentru un apartament de două camere ai nevoie de 5-6 plante în ghiveci ca să simți o calitate îmbunătățită a aerului. În teorie, un ghiveci de mărime medie purifică o suprafață de 8 mp.

Și, în loc de final, trebuie să știi că plantele de apartament contribuie la o stare de bine,  induc calm și optimism. Studiile arată că pacienții care văd pe fereastra rezervei de spital o grădină cu flori se recuperează mai repede decât cei care privesc către un perete monoton; unele plante te pot face mai fericit ca altele, în funcție de ce îți încântă mai tare privirea. Noi ne-am pierdut printre aceste flori de apartament și, recunoaștem, că am putea să ne trezim cu un zâmbet larg în fiecare dimineață privind către un pervaz înfrumusețat de oricare din ele.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Odorizantele de camera sunt toxice

Previous:

Odorizantele de cameră, un pericol uriaș pentru sănătate

salcam

Next:

Flori de salcam, povesti de inceput de vara

You may also like

Post a new comment