Piele frumoasă iarna. Cum îți poți proteja tenul și mâinile

17 November of 2020

Iarna aduce cu ea vacanțe, zăpezi și aer curat, dar gerul afectează serios pielea, iar principalul efect negativ este deshidratarea profundă.

Multe femei se plâng, în timpul sezonului rece, că pielea mâinilor și picioarelor este uscată, iar tenul se deshidratează și se ridează foarte usor. Pot apare senzații de mâncărime, usturime, iar pielea are tendința de a se irita extrem de ușor.

Specialiștii spun că imediat ce trecem de la frig la căldură, din casă, afară, sau, la modul general de la perioada caldă a anului, la cea rece, pielea începe să se usuce.

Există însă câteva remedii utile care pot împiedica acest fenomen.

1. În timpul iernii, folosește o cremă de față mai degrabă nutritivă, uleioasă. Toate cremele de noapte sunt de acest tip. De asemenea, uleiurile de argan, de avocado și de migdale hrănesc în profunzime tenul care a suferit de frig.
2. Folosește cremă de protecție solară! Da, ea nu este indicată doar vara. Soarele de iarnă combinat cu gerul pot deteriora tenul și pielea mâinilor. Aplică un strat protector pe față și pe mâini cu 30 de minute înainte de a ieși din casă.
3. Folosește o cremă foarte grasă pentru mâini. Pielea mâinilor este subțire și aici se găsesc foarte puține glande care secretă grăsimi. Ai grijă să porți mereu mânuși când ieși afară. Nu orice fel de manuși. Ideale sunt cele îmblănite cu blana naturală și cu un singur deget. Acestea permit circulația corectăa sângelui și încălzesc bine mâna.
4. Nu face băi fierbinți! Căldura intensă a unui duș sau băi fierbinți anulează bariera de lipide a pielii, astfel încât aceasta se deshidratează. Este mai indicat să faci mai puține băi iarna, iar dușurile să fie calde, nu fierbinți, și mai scurte. După duș, aplică pe întregul corp o cremă nutritivă, grasă.
5. Nu uita de picioare! Și ele suferă iarna, așa că au nevoie de o cremă sau o loțiune pe bază de glicerină. În plus nu omite pedichiura periodică. Poți renunța la unghiile colorate. Taie unghiile drept și poartă mereu ciorapi căldurosi care să mențină o bună vascularizare locală. Picioare reci, înseamnă picioare prin care nu circulă suficient sânge.

La toate acestea adaugă o dietă sănătoasă, un aport crescut de lichide (dacă se poate calde, cu atât mai bine – ceaiuri din plante, supe calde, cacao cu lapte) și nu omite să faci mișcare. Este indicat să porți mereu capul acoperit.

Un sfat bun: nu-ți ascunde gura și nasul în fulare groase. Nu este nici indicat pentru piele, nici sănătos. Aplică o gremă grasă pentru ten și un strat de fond de ten. Renunță la pudră, pentru că deshidratează. ca variantă poți folosi o cremă grasă și o cremă de tipul BB sau CC. Tenul va fi protejat. Nu uita să-ți protejezi buzele cu un balsam gras.

În plus învață să respiri numai pe nas. În condițiile acestea pielea ta va trece cu bine peste perioada rece din an.

Citeste si: Cinci idei de iarna pentru casa ta

Text: Dana Verescu/Sursa foto: unsplash

Comments

comments

femeie cu matreata, femeie care s epiaptana, cum scapi de matreata

Previous:

Scapă în mod natural de mătreață

lentile de contact

Next:

Lentile de contact colorate. Ce culoare de ochi vrei?

You may also like

Post a new comment