Picioare catifelate si tot ceea ce trebuie sa faci pentru asta

07 January of 2019

Picioare catifelate – Picioarele ingrijite si catifelate nu trebuie sa fie o preocupare pentru tine doar vara. Trebuie ca picioarele tale sa fie perfecte in orice zi din an. In plus daca vei avea grija de picioarele tale mereu, indiferent de anotimp este mult mai usor decat sa aduci la o forma frumoasa picioare de care ai uitat doua anotimpuri, pe principiul ca “nu se vad”.

Părul nedorit de pe corp trebuie îndepărtat, astfel încât să nu ne deranjeze în zilele de vacanță. Epilarea, indiferent de metoda folosită, este bine să fie făcută astfel încât să dureze cât mai mult. Tocmai de aceea, înainte de a îndepărta părul, trebuie să acorzi pielii o atenție sporită.

Cum pregătim pielea 
înainte de epilare


Celulele moarte, firele de păr ce cresc sub piele sunt numai două dintre problemele cu care ne confruntăm pe timp de vară.

Înainte de epilare, este bine să exfoliezi pielea, ca efectul îndepărtării părului să fie cel pe care ți l-ai propus. Folosește o mănușă specială abrazivă, care are rolul de a îndepărta mult mai eficient impuritățile de la nivelul pielii. Fie că folosești un produs homemade sau unul dermatocosmetic, aplică-l pe 
picioare, mâini, abdomen și, cu mișcări circulare, masează-te câteva minute. Specialiștii recomandă exfolierea corporală de cel puțin două ori pe săptămână. Circulația sângelui e îmbunătățită, pielea este mai curată, iar produsele de hidratare pătrund mai bine.

Înainte de exfoliere, un duș cu apă călduță este cel mai potrivit pentru a înmuia pielea, timp de 5-10 minute. După ce te-ai uscat, aplică produsul exfoliant, începând cu zona gleznelor și continând treptat spre partea superioară. După ce ai acoperit toată zona, te poți clăti, tot cu apă călduță. Zahărul, cafeaua sau mălaiul sunt ingrediente care se găsesc în fiecare casă și sunt potrivite pentru un exfoliant preparat în casă.

Este recomandat ca 
exfolierea să fie făcută cu o zi înaintea 
epilării.

Citeste si:

 

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

7 pași pentru unghii de divă

Next:

6 trucuri pentru care ai nevoie 
de un bețișor de urechi

You may also like

Post a new comment