Pete pigmentare. Câteva sfaturi care ajuta la estomparea lor

23 September of 2020

Există multe motive pentru care apar pete pigmentare. Expunerea la soare și excesul de melanină sunt două dintre principalele motive ale pigmentării Eliminarea acestor pete pigmentare se poate face complet doar cu ajutorul unui tratament cu laser, dar acestea pot fi reduse cu metode naturiste.

 1. Suc de cartofi și lămâie

Cartoful și lămâia sunt eficiente pentru ameliorarea petelor pigmentare și pentru pielea pigmantată exagerat, inclusiv pentru pistrui, deoarece au proprietăți naturale de albire. Pune o bucata de cartof crud în blender, tăiată în bucățele mici, adaugă sucul de la jumătate de lămâie și omogenizeaza până rezultă o pastă. Aplică pe față și păstrează masca pentru aproximativ cincisprezece până la douăzeci de minute. repetă la fiecare două zile pentru a reduce pigmentarea. Masca este eficientă și pentru reducerea porilor.

 1. Pudră de turmeric și iaurt

Pudra de turmeric este foarte bună pentru a reduce urmele colorate de pe piele. Combină pudra cu iaurt, până rezultă o pastă, aplică pe față și lasă-o să se usuce. Spală-ți fața cu apă caldă, și repeta de două-trei ori pe săptămână. Va reduce rapid petele pigmentare, inclusiv cele care apar în timpul sarcinii.

 1. Suc de castraveți și ceapă

Nu miroase foarte bine, această combinație, dar este foarte eficientă, inclusiv pentru pistrui. Sucul de castravete are proprietăți de albire naturale, iar ceapa poate face minuni pentru că poate dizolva excesul de melanină. Amesteca o jumătate de ceapă cu un castravete, în blender. Pasta sau doar sucul acesteia se poate aplica pe față. Lasă-l să se usuce natural sau așteptă aproximativ cincisprezece minute. Spală-ți fața cu apă călduță. Aplică combinația de trei ori într-o săptămână pentru cele mai bune rezultate.

 1. Suc de roșii și ulei de vitamina E

Sucul natural de roșii poate face minuni pentru piele. Este util pentru tenul cu probleme acneice, are efect de strângere a porilor și poate contribui la eliminarea punctelor negre și a celor albe, la fel de inestetice. Sucul de roșii este foarte eficient și pentru reducerea petelor pigmentate de pe față. Așadar, combină o parte suc de roșii și conținutul unei capsule de vitamina E. Se amestecă bine înainte de a-l aplica pe față. Ține masca pe față circa 20 de minute. Efectele bune apar de la prima aplicare.

Este important de spus că dacă folosești această combinație trebuie să ai grijă să-ți protejezi bine tenul de efectele soarelui, cu o crema cu factor de protecție cel pțin 30.

 1. Suc de Aloe Vera și fulgi de ovăz

Sucul de Aloe Vera are și proprietăți naturale de vindecare a pielii. Deci, este eficient și pentru a reduce semnele și petele de pe piele. Combină o parte suc de Aloe Vera cu făină de ovăz. Fă un amestec ca o pastă și aplică-l pe față. Spală-ți fața după 20-30 de minute. Vei observa o schimbare a texturii pielii, iar urmele pigmentate de pe față se vor estompa. Repeta de două ori pe săptămână.

Câteva sfaturi în plus sunt utile și completează metodele de tratament naturiste:

 • folosește produse care se potrivesc pielii tale;
 • produsele dure cresc pigmentarea;
 • folosește un machiaj minim în perioada tratamentelor, dar nu uita protecția solară;
 • o dietă bogată în minerale și vitamine este utilă;
 • legumele cu frunze verzi sunt pline de fier și vitamina A, care ajută la reducerea semnelor pigmentate de pe piele;
 • fructele și legumele cu caroten, de exemplu morcovi, mango, pepene galben sunt surse bogate de vitamina A, sunt foarte eficiente;
 • consumă citrice, deoarece conține vitamina C care susține sănătatea pielii și ajută la controlul secreției de melanină.

Citeste si: Depigmentare în funcție de pete

Text: Otilia Ignat/ Sursa foto: unsplash.com

Comments

comments

tratamente pentru cicatrici, femeie care s euita in oglinda, femeie cu prosop pe cap

Previous:

Tratamente eficiente pentru cicatrici

vitamina C, ingredient antirid, frumusete, citrice, colectie de citrice

Next:

Vitamina C, cel mai bun ingredient antirid

You may also like

Post a new comment