Perfecțiunea se vede imediat

02 June of 2017

Perfecțiunea se vede imediat – O piele frumoasă, un ten fără riduri și care radiază sănătate. Toate ne dorim aceleași lucruri, dar nu toate știm acele secrete care să ne împlinească visul.

Produsele cosmetice sau dermatocosmetice oferă multe beneficii pielii tale, cu o singură condiție: să știi să alegi ce este potrivit pentru tine. 
În acest context, ingredientele sunt esențiale, iar specialiștii recomandă la unison substanțele antioxidante, care luptă împotriva radicalilor liberi și ajută la regenerarea epidermei. Însă acești compuși chimici, datorită funcțiilor multiple, trebuie aleși 
pe sprânceană pentru a avea 
efectul scontat.

Ceaiul verde

Extractul din această plantă (Camellia sinensis) este foarte bogat în antioxidanți care previn procesul natural de îmbătrânire a pielii inhibând degradarea colagenului. Considerat de mulți un ingredient antiaging nemaipomenit, extractul are ca efect fermitatea epidermei. 
În termeni medicali, frunzele de ceai verde conțin epigallocatechin gallate (EGCG), o substanță care protejează împotriva cancerului. 
Dermatologii recomandă să verifici culoarea cremei cu extract de ceai verde înainte să o cumperi. 
Un produs bun, care va avea efect, are o nuanță maronie.

Acidul 
ascorbic

Altfel spus, vitamina C. Este un puternic antioxidant cu acțiune benefică pentru piele, dar nu numai. În lipsa ei, tenul este palid, uscat și lipsit de vitalitate. Cel mai simplu mod pentru un aport corespunzător în organism este o alimentație bogată în citrice. Efectele nu se vor lăsa așteptate: reface producția de colagen și oferă protecție UV (când intră în componența cremelor specifice). 
Specialiștii spun că este bine să 
cauți acele produse care au un ambalaj opac și închis la culoare, pentru că vitamina C își pierde proprietățile dacă este expusă la lumină.

Idebenone

O denumire pretențioasă pentru un derivat stabil al coenzimei Q10. Dermatologii afirmă că este un antioxidant puternic care protejează pielea împotriva radiaților ultraviolete. Folosit cu regularitate, epiderma devine catifelată și are un aspect 
sănătos. Cu toate acestea, studiile au arătat că una din zece persoane este alergică la această substanță.

Resveratrol

Este considerat regele antioxidanților. Studiile au arătat că este de 50 de ori mai puternic decât vitamina E (care se găsește în extractul de ceai verde) și de 20 de ori mai bun decât vitamina C. Acest compus polifenolic abundă în strugurii roșii (și produsele derivate), dar și în afine sau mure. Resveratrolul asigură protecție pielii expuse la soare și are un puternic efect antiaging.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Vacanța tălpilor goale

Next:

Trucuri simple pentru un păr strălucitor

You may also like

Post a new comment