Frunze verzi de fetică, frunze roșii de radicchio și albe de andive – toate merg cu sosuri puternice
Și în anotimpul rece salatele au rolul lor: ne vitaminizează și răspund nevoii noastre de hidratare și prospețime. Un dressing mai picant este însă necesar pentru a da un plus de savoare frunzelor de iarnă. Iată aici 4 exemple de dressinguri (fiecare rețetă este dată pentru câte 4 porții):
Dressing de muștar: se bat 4 linguri de oțet balsamic alb cu sare, piper și o lingură muștar de Dijon (cu boabe). Se înglobează puțin ulei de floarea-soarelui. Se mai pot adăuga o ceapă tocată și puțină miere.
Varianta cremoasă: se amestecă 150 g iaurt cu 2 lingurițe de muștar și suc de portocale. Se adaugă sare, piper și miere.
Dressing de cartofi: Se fierb 2 cartofi albi mari în apă cu sare, cca 20 min. Se decojesc și se pasează; se amestecă împreună cu 100 ml supă fierbinte, 2 linguri de oțet și 4 linguri de ulei. Se sărează și se piperează. Cât este călduț, se adaugă la salată. Presărați eventual bucățele de bacon sau jumări.
Dressing de zmeură: Se bat 4 linguri de oțet de zmeură cu 8 linguri de ulei de nuci, sare și piper. Se mai pot adăuga smântână și un praf de zahăr.
Dressing de brânză: Se zdrobesc cu furculița 50 g gorgonzola sau roquefort; se adaugă 50 g smântână și se amestecă. Se înglobează 1-2 linguri oțet de vin alb, piper și o lingură ulei de floarea-soarelui. Dacă sosul este prea gros se mai adăugă puțină supă rece.
Varianta caldă: se toacă frunzele de la ½ legătură busuioc. Se bat 4 ouă cu 4 linguri de ulei și 4 linguri de oțet de vin alb; se adaugă 200 ml lapte și se încălzesc. Când sosul devine cremos, se ia vasul de pe foc și se lasă să se topească înăuntru 120 g cașcaval ras. Se adaugă busuioc și piper.
Comments

Previous:
Puterea secreta a aromelor

Next:
Cozonăcei cu brânză din aluat dospit înnobilat cu fructe confiate
You may also like
-
18 Jan
Trei rețete de fripturi simple, speciale și bune
CulinarO friptură se poate prepara în multe feluri, dincolo de variantele clasice pe care le ...
-
20 Mar
Clătite pe săturate, dulci sau sărate
CulinarSă facem clatite, dulci sau sărate și să mâncăm pe săturate. Clătite cu cocos umplute ...
-
14 Jun
Salata de fasole verde cu migdale
CulinarSalata de fasole verde cu migdale este un mic rasfat, fara complicatii calorice care sta ...
-
21 Mar
Bors de urzici. Bunatati de primavara
CulinarBors de urzici. Bunatati de primavara – Reteta este din carnetelul bunicii ceea ce inseamna ...