Pe aripile…dansului

17 January of 2011

Foto: Alessia Dance si Street Dance Romania

Este un sport și o artă… Dansul armo­nizează trupul și sufletul, le face să vibreze la unison. Este o formă de exprimare a propriei personalităţi.

Despre dans, despre trudă și rezultate, despre avantajele practicării dan­sului, despre planuri de viitor ne-au vorbit Alexandra Vlad, fondatoarea școlii Alessia Dance, și Georgiana Dinu, reprezentanta școlii Street Dance.
Alexandra Vlad crede că nimic nu este mai plăcut decât să practici meseria pe care ți-ai dorit-o dintotdeauna și să o faci cu multă dăruire și pasiune:
„În 2000, în urma suferirii unui accident stupid, am înființat clubul Alessia Dance (www.alessiadance.ro), cel mai am­­bițios proiect al meu, care înseamnă și o nouă etapă în viața mea, aceea de antrenor. Acest club de dans sportiv este o continuare a acti­vității ca sportivă, prin care doresc să le împăr­tășesc și altora aceeași dra­goste pentru dans.“ Clubul are o structură piramidală, formată din antrenorii grupelor de per­­for­manță care iau parte la com­petiții nați­o­nale și inter­naționale (Alexandra Vlad, Tatiana Timuș, Călin Panainte, Mi­hai Cris­tea) și instructorii grupelor de inițiere și avansați (Ioana Ze­bega, Alexandra Marchidan și Mihai Dănciu­loiu). Grupele de dans modern și ma­jorete, câș­ti­gă­toare a numeroase premii și con­­cursuri, sunt pregătite de Alexandra Marchidan.
Școala se adresează în special copiilor. „Le ofe­rim cursuri de dans atât celor care vor să ajungă dan­­sa­tori pro­fesio­niști, cât și celor care doresc să își petreacă timpul liber într-un mod plăcut. Cursu­rile sunt diferențiate pe vârs­te (până la 10 ani), nivel de pregăti­re și stil de dans (modern, majorete, dans sportiv)“, precizează dna Vlad.
După multă mun­că, răbdare și antrenamente riguroase, rezultatele au început să apară: vicecampioni naționali în 2010 la categoria 10–11 ani, titlu obținut de perechea Adrian Bezerghianu și Bianca Țuțuianu, locuri frun­ta­șe în finale na­ționale și internaționale la categoriile
10-11 ani, 12-13 ani, 14-15 ani, 16-18 ani. „Concursuri în Bulgaria, Ungaria, Germania, încu­nunate de calificări în finală și clasificări foarte bune, ne fac să sperăm la lucruri și mai frumoase!“, spun dansatorii.
Dansul educă, imprimă rafinament, este de părere dna Vlad. „Practicarea lui oferă multe beneficii: dezvol­tarea armonioasă a musculaturii în­tregului organism; construirea încrederii în forțele pro­­prii și conștientizarea valorii per­so­na­le; dezvoltarea capacității de adap­tare a mișcă­rilor la ritmuri şi stiluri diferite; dezvoltarea spiritului de lucru în echipă.“

Georgiana Dinu ne-a mărturisit că pasiunea pentru dans, dorința pentru dezvoltarea culturii street dance și în România, implicarea tinerilor în proiecte de dans au dus la formarea școlii Street Dance România. „Am început printre primii din țară, în anul 2004. Acum, după 6 ani de activitate, munca ne este răsplătită de toți cei care intră în contact cu noi. Instructorii din cadrul școlii (www.street-dance.ro) sunt bine pregătiți, profesioniști cu multă ex­pe­riență în dans/coregrafie și în predarea dansului.“ Cât privește cursurile, Georgiana Dinu ne spune că „școala este printre puți­nele care oferă doar cursuri de street dance (nu amestecăm stilurile), un stil de dans pe care îl poți folosi în orice moment, spectaculos și admirat de cei din jur. Avem cursanți de la 6 ani până la 40 de ani, nu există o limită de vârstă sau vreo condiție obligatorie, trebuie doar să vrei, și restul vine de la sine. Totul se petrece în sală, atmosfera, instructorul, mu­zica și coregrafiile îți sunt alături tot timpul. Încet – încet, intri și tu în sistem, îți place tot mai mult și nu te mai oprești.“
Street Dance România se axează mai mult pe crearea de competiții. „Organizăm evenimente și concursuri de street dance încă din anul 2006. Cel mai important eveniment din anul 2010 a fost High School Street Dance Star, un con­cept nou, menit să descopere și să pună în valoare talentele din liceele din Bu­cu­rești. Evenimentul se va organiza și în anul 2011 la o scară mai mare“, adaugă dra Dinu.
BlockBusters Crew, trupa ce îi reprezintă la concursuri sau evenimente de dans, deși înființată de curând, în ianuarie 2010, are un palmares foarte bun, la fiecare concurs clasându-se pe podium. Trupa sus­ține show-uri în orice tip de eveniment, de la balurile bobocilor, la evenimente pentru sărbătorile de iarnă.
„Pentru noi, cel mai important rezultat este acela că formăm o adevărată familie cu fiecare persoană care intră în sala noastră, împreună mergem la evenimente, excursii sau tabere de dans“, ține să precizeze dra Dinu.

„Dacă îți place dansul și vrei să încerci ceva nou, vii la cursuri fără prea multe întrebări“, ne spune cu convingere reprezentanta școlii, și adaugă: „Ai sute de motive pentru care trebuie să încerci acest stil de dans, printre care relaxarea trupului și a psihicului, îmbună­tă­țirea stării de să­nă­tate. Dansul în­seamnă mișca­re, tonifiere și întreținerea aspectului tineresc al trupului. Aceste cursuri îți dezvoltă foarte mult și atitudinea, încrederea în tine însuți, te ajută să fii sociabil și să in­terac­ționezi mai ușor cu cei din jur. Nu în ultimul rând, este vor­ba despre distrac­ția, evenimentele și deplasările de grup: fie că e vorba de munte, mare sau alte destinații, clipele trăite sunt unice și te fac să fii mândru că faci parte din această școală.“

Reportaj: Cătălina Oprea

Comments

comments

Previous:

O familie „internațională“ pe Pământul Făgăduinței

Next:

Viața la second hand, o altă formă de recu­pera­re, recon­dițio­nare, refolosire

You may also like

Post a new comment