Patru pasi pentru o viata fericita

04 November of 2016

Toti vrem sa fim fericiti, dar putini dintre noi stim ca fericirea este o stare care se invata, care se obtine si poti avea o viata fericita in cativa pasi simpli. Culmea este ca fericirea nu depinde de lucruri, de contextul politic si uneori nici macar de bani… Un om fericit, un om care stie ca fericirea este in el, este unul puternic, carereuseste, care realizeaza tot ceea ce-si doreste si care ajunge la o stare de confort generala, inclusiv materiala, prin proriul sau efort.

Viata fericita se obtine in patru pasi simpli.

Miscarea fizica – Exercitiul fizic declanseaza in creier eliminarea de hormoni ai fericirii, ai starii de bine. Ai observat cum dupa un efort fizic ai o stare de calm si relaxare generala? Sportul ajuta la echilibrarea emotiilor, la cresterea motivatiei, ajutand si la eliminarea insomniilor. Miscarea fizica nu inseamna doar soport, ci si activitati in gradina, in casa, mers in pas vioi in parc, joaca cu cei mici. Orice forma d emiscare este utila si binevenita si este un prim pas spre fericire.
Optimismul – Unii spun ca optimistii sunt nerealisti, ca a fi optimist este o dovada de superficialitate. Altii spun ca oamenii optimisti sunt mereu victoriosi. Statistica arata ca oamenii optimisti au cu 30% mai multe sanse sa fie multumiti de viata si traiesc mai mult decat pesimistii. Este mai bine sa te astepti la lucrui bune in viata ta, sa vezi partea buna, sa iei ceea ce este bun si frumos din cele care sunt in jurul nostru. Mark Twain spunea: “Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai mereu dreptate”. Cand te astepti la negativ iti scad interesul si motivatia, pentru ca oricum simti ca nu iti va iesi. Optimistii sunt mai ambitiosi, mai harnici, mai perseverenti, mai rabdatori, mai calmi si mai puternici decat pesimistii.  A avea incredere in viitor inseamna ca tu esti cel care isi controleaza si isi face propria viata.

Cum devii mai optimist? Identifica-ti monologul interior. Ce ganduri predomina in viata ta de zi cu zi? Inlocuieste gandurile negative cu opusul lor, insa nu prin negatie. Adica daca iti este frica de apa si in momentul in care intri in mare gandul tau este “o sa ma inec”, nu-l transforma in “nu o sa ma inec” ci in “o sa intru in apa si o sa fiu bine, o sa ma simt bine”. Nu te mai plange, nu te mai vaita, nu te mai lamenta pentru greutatile de zi cu zi. Nu ceda tendatiei de a te simti victima. Optimistii se simt bine in pielea lor, nu au complexe. Nu avea nici tu!

Comunicarea – Intr-o epoca in care oriceine poate comunica cu oricine, in timp real, comunicarea adevarata devine din ce in ce mai putin prezenta, mai putin eficienta. Stiai ca atunci cand impartasesti gandurile si sentimentele tale cu cel de langa tine ai cu 62% mai multe sanse sa ai o relatie fericita? Comunicarea sincera, deschisa, totala cu cei care sunt importanti pentru tine (partener de viata, parinti, copii) consolideaza relatiile, apropie si, in replica, da energie, da forta, te mobilizeaza, te ambitioneaza si contribuie esential la a avea o viata fericita! Pe de alta parte comunicare inseamna curajul de a spune ce te nemultumeste, ce te supara, fata de modul de relationare cu cei care conteaza. Nu iti ascunde supararile, tristetile, nemultumirile si frustrarile pentru ca ele se acumueaza si-ti strica sufletul si viata! Un stil de comunicare deschis aduce roade si beneficii tuturor!

Nu uita ca daca iti doresti o schimbare in bine, trebuie sa incepi cu tine. Ai auzit de zeci de ori asta, aproape ca ideea este demonetizata. Cu toate acestea incearca sa schimbi perspectiva cu care privesti lucrurile, si vei avea surpriza sa constati ca si ele se vor schimba.

Acestia sunt cei mai importanti pasi spre o viata fericita. Trebuie sa-i parcurgi cu ambitie si perseverenta, iar toate celelalte vor veni de la sine!

Citeste si:

  1. 12 idei simple care-ti inseninează viata
  2. Etnobotanicele care îți aduc “fericirea”
  3. Obiceiurile simple, te fac fericita

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pexels.com

Comments

comments

feeie fericita, femeie, fii fericita

Previous:

Învață să fii fericită! Uită de stres, zâmbește!

Next:

Simbolurile Craciunului si semnificatiile acestora

You may also like

Post a new comment