Cele mai bune retete cu paste. rapid si gustos

08 December of 2009

Pastele, preparate in fel si chip, sau dupa aceste retete, fac parte din categoria confort food. Adica este exact genul acela de mancare care hraneste si trupul si mintea, destreseaza si face bine la moral.

Spaghete cu sos de roșii și smântână

Ingrediente (4 porții):

•1 ceapă •1 cățel de usturoi •2 linguri ulei de măsline •400 g roșii bucăți •100 ml vin roșu sec (sau supă) •500 g spaghete •sare •câte 1/2 legătură busuioc și pătrunjel •100 ml smântână •piper

Preparare:

 

Spaghete / Foto: Hubert Burda Medien

Spaghete / Foto: Hubert Burda Medien

1. Curățați ceapa și usturoiul, apoi tocați-le mărunt. Încingeți uleiul într-un vas, căliți ceapa și usturoiul. Adăugați și roșiile bu-căți și stingeți cu vinul roșul sau cu supa. Lăsați totul să fiarbă la foc mic sau mediu cca. 15 minute, având grijă să amestecați continuu.

2. În-tre timp, fierbeți pastele în apă cu sare, conform instruc-ți-unilor de pe ambalaj. Spă-lați verdeața, apoi toca-ți-o mărunt. Amesteca-ți‑o împreună cu smântâna în sosul de roșii. Condi-men-tați cu sare și piper. Scurgeți pastele, apoi amestecați-le cu sosul pregătit mai înainte. Dacă doriți, ornați pastele cu frun-zulițe de busuioc.

Spor la treabă și poftă bună! 

Timp de preparare: 25 de minute

cca. 600 kcal/porție

Spaghete cu pui

Ingrediente (3 porții):

•200 g spaghete •sare •60 g rucola •250 g file de pui •1 lingură ulei

Pentru sos: •1 lingură ulei •150 g șuncă •200 g smântână

În plus: •150 g mazăre •piper •1/4 linguriță amestec de verdeață

Preparare:

 

Spaghete cu pui / Foto: Hubert Burda Medien

Spaghete cu pui / Foto: Hubert Burda Medien

1. Fierbeți pastele în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Pregătiți rucola, apoi tăiați-o bucăți. Spălați pieptul de pui, uscați-l pe un șervet de bucătărie și tăiați-l cuburi.

2. Pentru sos, încingeți uleiul într-o tigaie. Prăjiți șunca puțin, apoi stingeți cu smântâna. Prăjiți pieptul de pui 5 minute la foc mediu. Adăugați sosul și fierbeți, amestecând continuu. Adăugați mazărea și fierbeți cca. 2 minute la foc mic. Turnați cca. 100 ml apă de la paste, apoi încorporați rucola. Condimentați sosul cu sare, piper și verdeață. Scurgeți pastele și serviți-le în sosul pregătit.

Poftă bună!

Preparare: 35 minute. Cca. 580 kcal/porție 

Sufleu cu macaroane

Ingrediente (4 porții):

•400 g macaroane •sare •1 ceapă •100 g șuncă afumată •100 g brânză gouda •1 dovlecel •50 g unt •piper
•2 linguri făină •500 ml lapte •nucșoară

Preparare:

 

Sufleu cu macaroane / Foto: Hubert Burda Medien

Sufleu cu macaroane / Foto: Hubert Burda Medien

1. Fierbeți pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi lăsați-le să se scurgă. Tocați ceapa. Tăiați șunca bucăți, apoi radeți brânza. Tăiați dovlecelul pe lung în patru, apoi felii de cca. 3 mm grosime.

2. Căliți ceapa într-o lingură de unt. Adăugați șunca, apoi dovlecelul și condimentați. Luați amestecul de pe aragaz și adăugați brânza.

3. Încălziți 2 linguri de unt, apoi adăugați făina. Turnați laptele încet, amestecați și lăsați totul să fiarbă cca. 5 minute. Condimentați cu sare, piper și nucșoară.

4. Încingeți cuptorul la 180ºC. Încorporați pastele în amestecul cu dovlecel, apoi răsturnați totul într-o formă de sufleu. La final, turnați sosul, presărați fulgii de unt și coaceți sufleul cca. 30 de minute.

Spor la treabă și poftă bună!

Preparare: 25 minute

cca. 820 kcal/porție

Lasagna delicioasă

Ingrediente (4 porții):

•1 morcov •2 tulpini de țelină •1 ceapă •2 căței  de usturoi •500 g carne tocată •2 linguri ulei •2 linguri pastă de roșii •1 linguriță oregano •1 cutie roșii (850 ml) •sare, piper •2 linguri făină •3 linguri unt •750 ml lapte •150 g brânză rasă •nucșoară •200 g foi de lasagna •150 g mozarella

Preparare:

 

Lasagna / Foto: Hubert Burda Medien

Lasagna / Foto: Hubert Burda Medien

1. Tocați legumele, ceapa și usturoiul, apoi prăji-ți-le în ulei, împreună cu masa de carne tocată. Adăugați pasta de roșii, verdeața și roșiile, fierbeți 15 minute, apoi condimentați-le.

2. Căliți făina în unt, stingeți cu laptele și ferbeți 5 minute, amestecând continuu. Încorporați brânza rasă, condimentați.

3. Încingeți cuptorul la 200ºC. Așezați pe rând carnea tocată, sosul și pastele. La final, tăiați mozarella rondele și așe-za-ți-le peste paste. Coaceți totul cca. 45 de minute.

Poftă bună!

Preparare: 45 minute

cca. 630 kcal/porție

Comments

comments

Previous:

Irezistibil de bune

Next:

Ispite delicate cu iaurt și brânză

You may also like

Post a new comment