Pasiune în căsnicie

24 May of 2011

La început era pasiune pură, acum a devenit familiar, ba chiar plictisitor…

Foto: Hubert Burda Media


Ce să faci? Să te obișnuiești cu ideea? Să-l în­șeli? Să te des­parți? Nu, cea mai bună soluție este elibe­rarea pasiunii de sub jugul confortului.

E vorba oare de rutina cotidianului, de oboseală și obișnuință, de nu mai facem dragoste atât de des ca la început? Sau e ceva în neregulă cu relația? Nu-l mai iubești ca odinioară? Unde-s pasiunea, nebunia, foamea de celălalt? Ce s-a întâmplat? Răspunsul e simplu: nimic deosebit. E ceva absolut normal. Mai ales în relațiile solide, care se apropie de rela­țiile ideale, unde domină armonia, comunicarea, respectul și afecțiunea. Însă exact lucrurile pe care ni le dorim într-o căsnicie alungă pasiunea. Nu ime­diat, dar mai devreme sau mai târziu tot se întâmplă.

Dragostea, se știe, înflo­reș­te într-o atmosferă de apropiere, reciprocitate și respect. Tendința este de a ne cunoaște partenerul în cel mai mic detaliu și de a elimina diferențele. Însă exact ceea ce dă relațiilor siguranță și stabilitate sufocă pasiunea. Pentru că dorința nu face casă bună cu obișnuința și rutina, e sălbatică și se sustrage oricărui control.

Primul pas este să ne pri­vim singure ca pe cineva interesant. Ca pe o persoană care încă mai caută, nu una care a ajuns la destinație. Să devenim mai curajoase și să ne dezvoltăm în continuare. Să avem pasiuni și să petrecem timp și în afara casei. Pentru că acolo unde nu mai e nimic de ascuns, nu mai e nimic nici de descoperit.

Important este și să ne purtăm cum o făceam la primele întâlniri, să ne descoperim dorințele și preferințele, care, cu anii, se mai schimbă și ele. E ciudat și un pic înfrico­șător. Ce-o să creadă el când, după ce ați trecut împreună prin nașteri și pierderi de job, constată că are alături o femeie care visează să fie posedată
într-un hotel ieftin? Și cum ai reacționa dacă-ți șoptește la ureche că i-ar plăcea să-l legi?

Noua apropiere vă va face să vă cunoașteți din nou, mai bine decât oricând, găsindu-vă reciproc interesanți și sexy. Și veți ajunge și la concluzia fericită că relația voastră e suficient de solidă încât să suporte schimbări și câteva mici secrete mur­dare. Și astfel poți avea un partener „nou“ fără să fie nevoie să-l înșeli…

Comments

comments

Previous:

Peripeții…în dormitor

Next:

Cupluri regale, iubiri de poveste

You may also like

Post a new comment