Părul strălucitor, mereu în trend

25 September of 2017

Pălării cu boruri late uni sau în nuanțe tari, căciuli groase de lână, șepci multicolore sau cu mesaje haioase – există foarte multe variante de a te proteja de frig în acest sezon și de a-ți feri podoaba capilară de temperaturile scăzute. 

Niciuneia dintre noi nu-i place ca părul ei, pe care-l îngrijește cu atâta dragoste, să devină uscat, lipsit de strălucire și fragil. Mai mult, dacă dimineața, atunci când te piepțeni, găsești multe fire pe perie, trebuie să tragi un semnal de alarmă. Părul tău are nevoie de extra-protecție iarna! Iată ce poți face pentru a te bucura cât mai mult timp de el pe cap și nu pe pieptăn:

Protejează-l de frig Chiar dacă ai ales un accesoriu cu care să-l acoperi (de exemplu, o căciulă în tonuri vii), poți să-l înfășori într-un batic, înainte de a-ți pune căciula. Astfel, nu te vei mai confrunta cu un păr care se electrizează și el nu va intra în contact direct cu lâna aspră, care de multe ori te poate deranja la purtare. Folosește în același timp produse speciale anti-electrizare.

Masca de păr este sfântă. Cel puțin o dată pe săptămână, este bine să-ți faci timp pentru a te ocupa de podoaba ta capilară. Este bine să începi cu un tratament pentru părul uscat și degradat. Vei vedea, chiar după primele sesiuni, părul va fi mult mai ușor de pieptănat. Lasă masca să acționeze minumum 30 de minute. Nu uita nici de ulei. Folosește-l după ce te-ai clătit bine. Nu pune însă prea mult, pentru că vei cădea în extrema cealaltă – un păr cu aspect slinos. Dacă nu vrei să folosești un produs profesional, îți propun uleiul de argan sau chiar cel de măsline (pentru persoanele blonde această variantă finală nu este bună, pentru că va da o tentă verzuie).

Renunță la spălatul zilnic. Dacă vara transpirai mai mult și era absolut necesar să te speli zilnic pe cap, acum lucrurile se schimbă. Este suficient să faci această operație de maximum două ori pe săptămână. Părul nu se va mai usca atât de tare.  Usucă-l chiar și atunci când mergi la culcare. În contact cu perna sau cu pălăria (atunci când pleci imediat de acasă), părul tău devine sensibil atunci când este ud.

Masajul, un tratament la îndemâna oricui. Părul uscat și degradat are nevoie de o atenție specială. Masajul capilar este potrivit pentru că stimulează circulația sângelui. Trebuie să ai la îndemână un ulei special, cel mai bine pe bază de avocado, foarte bogat în vitamina E. Fă-ți masajul chiar în cadă, pentru că, datorită aburilor calzi, el se absoarbe mult mai bine.

Stilistul, prietenul tău. În perioadele căl­-
du­roase avem tendința de a trece foarte des pragul saloanelor. Fie să încercăm o coafură nouă, fie să tundem câțiva centimetri, dacă nu chiar să facem o schimbare radicală. Faptul că iarna îl ascunzi sub tot felul de articole vestimentare nu-l face mai puțin important. Vârfurile trebuie scurtate la cel mult trei luni, pentru ca firul să se refacă.

Nu alege coafurile foarte strân­se Îți pla­ce să-l porți prins în coadă? Foarte bine! Folosește însă un elastic mai lejer. Dacă îl strângi foarte puternic, chiar în creștetul capu­lui, firul este agresat și se rupe foarte ușor. Ace­lași lucru se întâmplă și cu împletiturile rigide.

Temperatura optimă în casă. Chiar și părul are de suferit atunci când în locuința ta sunt peste 25 de grade. Dacă nu poți să te limitezi la 22-23 de grade, investește într-un umidificator. Acesta este bun pentru întregul tău organism.

Alimentează-te corect. Un păr sănătos și puternic crește numai pe o piele a capului sănătoasă. Aceasta are nevoie în special de vitamine și minerale. Rădăcinile se întăresc și devin pline de energie atunci când din alimentația ta nu lipsesc vitamia C, zincul, fierul.

Fără impurități. Încearcă să eviti să te clătești cu o apă foarte calcaroasă. Poți încerca să folosești apa slab mineralizată sau plată. Un litru este suficient! Nu folosi apa foarte fierbinte, pentru că atacă rădăcina.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Mai frumoasă cu ajutorul avocadoului

Next:

Fii frumoasa in sezonul rece. Cele mai sanatoase sfaturi

You may also like

Post a new comment