Desertul unui gurmand: platoul cu brânzeturi!
De multe ori ne trezim visând în fața vitrinei cu brânzeturi – aceasta deoarece în magazinele noastre au pătruns din ce în ce mai multe sortimente cu nume și gusturi exotice, printre care ne este destul de greu să ne orientăm câteodată.
În toată lumea există cca 5000 de sortimente de brânzeturi – ar merita să încercăm deci puțină varietate pe farfuriile noastre. Însă la fel de adevărat este că unele dintre aceste brânzeturi sunt extrem de exotice și este posibil să nu ne placă deloc… De aceea ne-am gândit la un mic ghid.
Dacă vrem să apreciem cum trebuie gustul și aroma brânzei, aceasta trebuie scoasă din frigider cu 30–60 de minute înainte de servire.
1 Brânzeturi moi cu mucegai albastru. De exemplu, Gorgonzola (din Italia), Danablu (din Danemarca), Bavaria Blu (din Germania) – gustul lor pornește de la blând cu savoare de smântână la intens-aromat, depinzând de culturile de mucegai grefate pe brânză. Se servesc pe pâine cu nuci, fac figură bună în pizza și în salate sau chiar topite în sosuri pentru paste, carne de berbecuț și fripturi.
2 Gouda de capră cu chili. Gustul blând se armonizează perfect cu iuțeala – partenerul de bun gust este un piure de urzici. Se servește cu pâine proaspătă sau în preparate la cuptor.
3 Camembert de oaie. Are nevoie de 2 săptămâni de maturare și capătă astfel un gust ușor de oaie. Se găsește și în varietăți rafinate cu piper asortat sau verdețuri.
4 Camembert. Originalul franțuzesc se produce din lapte crud – însă vasta majoritate a brânzeturilor care se găsesc pe piață sub acest nume sunt preparate din lapte pasteurizat. Cu cât este mai matur, cu atât este mai moale și mai gustos. Se împrietenește bine cu fructele, dar poate fi servit și pane sau la cuptor.
5 Brânză moale de capră. Are gust aromat, complex, delicat – se servește crudă, cu miere, sau se prepară la cuptor ori în tigaie, tăiată bucăți care se înfășoară în câte o felie de bacon.
6 Brânză topită. Triunghiuri sau felii – este ideală pentru sendvișuri și preparate la cuptor, de exemplu sosuri.
7 Roquefort. Specialitate grasă, dar și foarte iute din Franța – se prepară din lapte de oaie. Se servește cu un pahar de vin de Porto sau de must, dar face figură bună și în sosuri.
- Sapte reguli pentru abdomen plat in 30 de zile
- Alimente ideale pentru dieta femeilor
- Cele mai bune alimente pentru dieta femeilor la 30 de ani
- 10 alimente pentru muschi
Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/
Comments

Previous:
Oamenii care mănâncă mai puțin trăiesc mai mult

Next:
5 preparate gustoase pe care sigur nu știai că le poți face în cuptorul cu microunde
You may also like
-
27 Jun
Pofta de mancare, anulata cu aceste noua alimente
NutrițiePofta de mancare este anulata cu aceste noua alimente – Cura de slăbire înseamnă de ...
-
08 Jul
Beneficiile pentru sănătate ale semințelor de susan
NutrițieSemințele de susan au multe beneficii potențiale pentru sănătate și au fost utilizate în medicina ...
-
11 Jan
Cele mai bune surse de fier
NutrițieSenzația de oboseală și slăbiciune, extenuarea, somnolență, incapacitatea de concentrare, sunt semnele lipsei de fier. ...
-
25 Jul
Deficit de fier. Alimente care rezolva problema
NutrițieTe simți moleșită, amețită, slăbită și fără chef? S-ar putea să ai o carență de ...