Desertul unui gurmand: platoul cu brânzeturi!
De multe ori ne trezim visând în fața vitrinei cu brânzeturi – aceasta deoarece în magazinele noastre au pătruns din ce în ce mai multe sortimente cu nume și gusturi exotice, printre care ne este destul de greu să ne orientăm câteodată.
În toată lumea există cca 5000 de sortimente de brânzeturi – ar merita să încercăm deci puțină varietate pe farfuriile noastre. Însă la fel de adevărat este că unele dintre aceste brânzeturi sunt extrem de exotice și este posibil să nu ne placă deloc… De aceea ne-am gândit la un mic ghid.
Dacă vrem să apreciem cum trebuie gustul și aroma brânzei, aceasta trebuie scoasă din frigider cu 30–60 de minute înainte de servire.
1 Brânzeturi moi cu mucegai albastru. De exemplu, Gorgonzola (din Italia), Danablu (din Danemarca), Bavaria Blu (din Germania) – gustul lor pornește de la blând cu savoare de smântână la intens-aromat, depinzând de culturile de mucegai grefate pe brânză. Se servesc pe pâine cu nuci, fac figură bună în pizza și în salate sau chiar topite în sosuri pentru paste, carne de berbecuț și fripturi.
2 Gouda de capră cu chili. Gustul blând se armonizează perfect cu iuțeala – partenerul de bun gust este un piure de urzici. Se servește cu pâine proaspătă sau în preparate la cuptor.
3 Camembert de oaie. Are nevoie de 2 săptămâni de maturare și capătă astfel un gust ușor de oaie. Se găsește și în varietăți rafinate cu piper asortat sau verdețuri.
4 Camembert. Originalul franțuzesc se produce din lapte crud – însă vasta majoritate a brânzeturilor care se găsesc pe piață sub acest nume sunt preparate din lapte pasteurizat. Cu cât este mai matur, cu atât este mai moale și mai gustos. Se împrietenește bine cu fructele, dar poate fi servit și pane sau la cuptor.
5 Brânză moale de capră. Are gust aromat, complex, delicat – se servește crudă, cu miere, sau se prepară la cuptor ori în tigaie, tăiată bucăți care se înfășoară în câte o felie de bacon.
6 Brânză topită. Triunghiuri sau felii – este ideală pentru sendvișuri și preparate la cuptor, de exemplu sosuri.
7 Roquefort. Specialitate grasă, dar și foarte iute din Franța – se prepară din lapte de oaie. Se servește cu un pahar de vin de Porto sau de must, dar face figură bună și în sosuri.
- Sapte reguli pentru abdomen plat in 30 de zile
- Alimente ideale pentru dieta femeilor
- Cele mai bune alimente pentru dieta femeilor la 30 de ani
- 10 alimente pentru muschi
Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/
Comments

Previous:
Oamenii care mănâncă mai puțin trăiesc mai mult

Next:
5 preparate gustoase pe care sigur nu știai că le poți face în cuptorul cu microunde
You may also like
-
06 Dec
Vitamina D iarna. Lectie de sanatate
NutrițieDeficitul de vitamină D este fără scăpare în perioada rece din an. Dacă vară această ...
-
10 Apr
7 semne ale deficienței de vitamina C în corpul tău
NutrițieVitamina C, cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic, este necesară pentru creșterea, dezvoltarea și ...
-
07 Jul
Se poate si fara zahar?
NutrițieDă un gust bun prăjiturilor, ciocolatei și băuturilor dulci: este vorba de zahăr. Organizația Mondială ...
-
15 Feb
Uleiurile vegetale, surse de sanatate
NutrițieDe floarea-soarelui, de susan, de in, de măsline… Există multe feluri de uleiuri, fiecare având ...