Par frumos, iarna

19 November of 2015

Poți avea păr frumos și iarna dacă vei ține cont de sfaturile și recomandările noastre.

Aerul rece, căciulile voluminoase și produsele de styling folosite în exces îngreunează părul și îi fură din strălucirea naturală.

Nu mai este de mult o noutate că vremea rece, de iarnă, nu e una prietenoasă cu părul. Păr uscat, turtit și electrizat, vârfuri despicate – sunt cele mai frecvente probleme, dar numai câteva dintre problemele cu care ne confruntăm pe timpul iernii.

Cum pot reda strălucirea părului meu, care arată obosit și tern?
În general, pe timpul iernii părul este afectat de astfel de probleme, mai ales dacă folosești placa de întins, ondulatorul sau alte aparate pe bază de căldură. Stiliștii vedetelor de la Hollywood vin în întâmpinarea acestor probleme cu o nouă metodă: clătitul cu apa minerală. Spală-te pe păr în mod obișnuit, doar că la final clătește-te cu un litru de apă minerală gazoasă. Părul va fi strălucitor și plin de vitalitate.

Ce remediu există împotriva electrizării părului?
Știm cu toții cât e de neplăcut să ni se electrizeze părul. Se întâmplă din cauza aerului uscat și a hainelor/accesoriilor din materiale groase, mai ales cele sintetice. Iată câteva soluții simple împotriva electrizării: încearcă să menții părul cât mai hidratat, folosind un balsam specific la fiecare spălare și uleiuri hidratante. Alege periile din materiale naturale, cu efect antistatic, și föhnurile cu ioni.

Ori de câte ori îmi scot căciula, părul îmi stă lipit de cap.
Singurul mod prin care poți să diminuezi aspectul turtit al părului după ce îți scoți căciula este să-l prinzi înainte într-un coc mic, în vârful capului (valabil pentru părul lung). Când scoți căciula, desfaci și cocul, dai părul peste cap și îl aranjezi cu mâinile. Dacă ai părul scurt, ai grijă să‑ți fixezi căciula din spate spre față.

Citeste si: Nu dispera dacă iti cade parul

Mă spăl pe cap în fiecare zi, inclusiv pe timpul iernii. E în regulă?
Având în vedere că părul tinde să se deshidrateze pe timpul iernii din cauza frigului și a aerului uscat, spălatul și folosirea föhnului zilnic nu sunt recomandate. Totuși, dacă nu poți renunța la acest obicei, alege șampoane cât mai blânde și evită apa fierbinte. Măștile hidratante sunt bine-venite.

Din cauza hainelor voluminoase, părul se încâlcește la ceafă și pe umeri. Cum pot evita?
Se încâlcește, se electrizează și ne creează o senzație foarte neplăcută. Recomandarea noastră ar fi ca, atunci când porți haine groase, să porți părul strâns, într-o coadă de cal sau un coc.  Pentru părul scurt, recomandarea noastră ar fi să folosești un spray pentru descurcare atunci când te piepteni. Astfel eviți să se încâlcească mai tare și, mai rău, să se rupă.

Citeste si: 10 trucuri pentru un păr cu mai multă strălucire

Părul meu devine tot mai uscat în urma colorării. Ce pot face?
Ai nevoie de îngrijire suplimentară: pe lângă șamponul special pen­tru păr vopsit, folo­sește o mască de păr o dată pe săptămână pentru a reface nivelul de hidratare și pentru a-i reda strălucirea. Se aplică pe toată lungimea firului de păr.

Folosim alte produse de îngrijire pentru păr pe timpul iernii?
Ar fi de preferat să schimbăm șamponul și balsamul pe care le folosim în mod obișnuit și să ne orientăm spre produse care hidratează mai intens. Ingredientele pe care ar trebui să le urmărim sunt pantenolul, proteinele din grâu și uleiurile (de măsline, de argan). Acestea păstrează umiditatea în interiorul firului de păr și creează o peliculă protectoare care netezește și sigilează cuticulele. Măștile care conțin aceste ingrediente acționează și mai bine dacă acoperim părul cu un prosop umezit cu apă caldă.

Cum îngrijesc un păr aspru și uscat, cu tendință de rupere?
Atunci când firul de păr este uscat, mai este doar un pas până când se va rupe. Regula de bază este să-i asiguri hidratare din plin. Iată câteva idei: un umidificator în cameră este de ajutor atât pentru tine, cât și pentru părul tău. În plus, tunde-ți vârfurile în mod regulat, ideal o dată la o lună și jumătate pentru a permite firului de păr să se regenereze. Nu uita că și alimentația are un rol important. Consumă cât mai multe legume, fructe, semințe: sunt foarte sănă­toase pentru corp și hrănesc firul de păr de la interior.

Frigul și căciulile pot da peste cap podoaba capirală în timpul iernii. Există însă câteva trucuri simple cu ajutorul cărora părul rămâne lucios, mătăsos și sănătos pe tot parcursul sezonului rece.

Investește într-un șampon de calitate, combinat cu un balsam bun, care conferă părului un luciu sănătos. Însă nu te spăla prea des pe cap, pentru că acest lucru, în combinație cu vântul rece, duce la deshidratarea părului. Spală-te pe cap de două ori pe săptămână, cu apă călduță. Aplică balsam de păr la fiecare spălare, dar numai pe lumgime, evitând zona scalpului. Balsamul dă strălucire și previne ruperea firelor de păr.

O dată pe săptămână este bine să folosești o mască pentru păr și, mai presus de orice, nu folosi un uscător după spălare. Cel mai bine este să lași părul să se usuce în mod natural. Pe de altă parte, ai grijă să nu ieși afară cu părul ud. Gerul poate duce la înghețarea firelor.

În timpul iernii, este bine să tratezi părul cu ulei natural de cocos, avocado sau migdale. Masca de ulei cald se aplică o dată pe săptămână și are drept efect un scalp sănătos și bine hrănit.

De obicei, căciula turtește coafura și electrizează firele de păr. Pentru a evita aceste fenomene extrem de neplăcute și inestetice, acoperă-ți părul cu o eșarfă din mătase, peste care așezi căciula groasă. O altă măsură care combate electrizarea este strângerea părului într-o coadă sau un coc, în special când ieși afară sau când faci sport.

Citeste si: 5 pasi pentru a avea un par minunat si cateva sfaturi

Text: Irina Stănescu/Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Caldura, frumusete, relaxare si rasfat. Cele mai bune sfaturi!

Next:

Ce indica semnele de pe unghii

You may also like

Post a new comment