Ingrediente pentru 4 porții: •sucul de la 1 1/2 lămâie •240 g zahăr •1 baton de vanilie •1 crenguță mică de rozmarin •300 ml frișcă •300 g mascarpone •4 foițe de gelatină •4 pere •2 linguri unt •375 ml vin alb •1 baton de scorțișoară •4 fructe stea

Panna cotta cu para caramel / Foto: Hubert Burda Medien
Preparare:
1. Amestecați sucul de la o lămâie cu 100 g zahăr, lăsați-l să se caramelizeze, fără să amestecați. Turnați caramelul în forme mici de sufleu, unse în prealabil cu unt. Scoateți măduva vaniliei. Puneți pe foc atât măduva, cât și vanilia împreună cu rozmarinul, frișca, brânza mascarpone, 100 g zahăr, fierbeți totul la foc mic, cca. 15 minute.
2. Înmuiați gelatina, scoateți rozmarinul și batonul de vanilie, apoi lăsați-le să se răcească. Stoarceți gelatina și dizolvați-o în frișcă. Turnați amestecul rezultat în forme și lăsați-le cca. 3 ore la rece.
3. Scoateți sâmburii perelor, prin partea de jos și stropiți-le cu sucul de lămâie. Topiți restul zahărului. Încorporați untul. Cufundați perele în amestec, apoi stingeți cu vinul. Adăugați scorțișoara și fructele stea. Țineți pe foc 3-5 minute. Cufundați formele în apă fierbinte, apoi răsturnați prăjitura pe farfurii. Ornați după cum doriți.
Poftă bună!
Preparare: 50 de minute.
cca. 930 kcal/porție
Comments
You may also like
-
15 Mar
Reguli pe care ar trebui să le respecți după masă
CulinarDacă vreți să aveți o digestie bună, fără nici un fel de disconfort, precum balonare, ...
-
11 May
Doua retete pentru inghetata de casa
CulinarInghetata facuta in casa este delicioasa si foarte sanatoasa. Nu contine ingrediente chimice, este naturala ...
-
05 Dec
Briose cu malai si portocale
CulinarM-am gandit ca daca italienii au facut o pasiune pentru acest dulce, inseamna ca este ...
-
09 Dec
Puterea secreta a aromelor
CulinarPuterea secreta a aromelor – Mirodeniile de Crăciun ne bucură și ne încântă sufletul în ...