Pâine fără drojdie

17 March of 2020

Pâine fără drojdie se poate prepara după mai multe rețete. De regulă în loc de drojdie proaspătă sau uscată se pot folosi diferite combinații de iaurt, brânză fermentată, parf de copt sau/și bicarbonat.

Ingrediente

250 g iaurt simplu (2 borcane de 125 g)
1 lingură smântână grasă
½ linguriță de bicarbonat sau ½ plic de praf de copt
1 ou întreg
400 g făină albă
1 lingură de ulei/sare/ o lingura rasa de zahăr

Preparare

  • Amestecă într-un castron iaurtul, oul întreg, zahărul, sarea si faina amestecată în prealabil cu praful de copt. Compoziția rezultată este lipicioasă și se amestecă bine cu o spatulă.
  • Se răstoarnă aluatul, într-o formă unsă cu unt.
  • Se coace în cuptorul încălzit în prealabil la 200 grade C pentru cca. 18-20 minute.
  • O poți coace și in tava de aragaz pe foaie de copt. răstoarnă aluatul astfel încat să formeze singur o  ”lipie”. Se coace la foc mediu, 20-30 de minute, mai repede si mai bine.

Citeste si:

Paine cu dovleac – bunatati de toamna

Paine cu suc de rosii

Paine de casa cu seminte

Sursa foto: pixabay.com/articol exclusiv online

Comments

comments

Previous:

Cei mai buni ardei umpluți de post. Cu bulgur și nucă!

Next:

Două torturi. Bunătati pentru moral și nu numai

You may also like

Post a new comment