Pâine fără drojdie se poate prepara după mai multe rețete. De regulă în loc de drojdie proaspătă sau uscată se pot folosi diferite combinații de iaurt, brânză fermentată, parf de copt sau/și bicarbonat.
Ingrediente
250 g iaurt simplu (2 borcane de 125 g)
1 lingură smântână grasă
½ linguriță de bicarbonat sau ½ plic de praf de copt
1 ou întreg
400 g făină albă
1 lingură de ulei/sare/ o lingura rasa de zahăr
Preparare
- Amestecă într-un castron iaurtul, oul întreg, zahărul, sarea si faina amestecată în prealabil cu praful de copt. Compoziția rezultată este lipicioasă și se amestecă bine cu o spatulă.
- Se răstoarnă aluatul, într-o formă unsă cu unt.
- Se coace în cuptorul încălzit în prealabil la 200 grade C pentru cca. 18-20 minute.
- O poți coace și in tava de aragaz pe foaie de copt. răstoarnă aluatul astfel încat să formeze singur o ”lipie”. Se coace la foc mediu, 20-30 de minute, mai repede si mai bine.
Citeste si:
Sursa foto: pixabay.com/articol exclusiv online
Comments

Previous:
Cei mai buni ardei umpluți de post. Cu bulgur și nucă!

Next:
Două torturi. Bunătati pentru moral și nu numai
You may also like
-
06 Sep
Mix preparat in casa pentru ciocolata calda veritabila
CulinarCui nu-i place ciocolata calda? Este perfecta toamana si iarna si, in plus este si ...
-
16 Sep
Șase pași pentru înghețarea legumelor proaspete
CulinarCine nu iubește legumele proaspete în timpul verii? Gustul este minunat, culoarea este vibrantă și ...
-
07 Nov
Biscuiti cu nuca si ciocolata
CulinarBiscuitii cu nuca si ciocolata sunt perfecti pentru un dulce de duminica, pentru placerea de ...
-
28 Aug
Deserturi de vis, cu fructe din paradis
CulinarTiramisu cu fructe de pădure – Un clasic italian îmbogățit cu cremă de mascarpone Ingrediente ...