Pâine fără drojdie se poate prepara după mai multe rețete. De regulă în loc de drojdie proaspătă sau uscată se pot folosi diferite combinații de iaurt, brânză fermentată, parf de copt sau/și bicarbonat.
Ingrediente
250 g iaurt simplu (2 borcane de 125 g)
1 lingură smântână grasă
½ linguriță de bicarbonat sau ½ plic de praf de copt
1 ou întreg
400 g făină albă
1 lingură de ulei/sare/ o lingura rasa de zahăr
Preparare
- Amestecă într-un castron iaurtul, oul întreg, zahărul, sarea si faina amestecată în prealabil cu praful de copt. Compoziția rezultată este lipicioasă și se amestecă bine cu o spatulă.
- Se răstoarnă aluatul, într-o formă unsă cu unt.
- Se coace în cuptorul încălzit în prealabil la 200 grade C pentru cca. 18-20 minute.
- O poți coace și in tava de aragaz pe foaie de copt. răstoarnă aluatul astfel încat să formeze singur o ”lipie”. Se coace la foc mediu, 20-30 de minute, mai repede si mai bine.
Citeste si:
Sursa foto: pixabay.com/articol exclusiv online
Comments

Previous:
Cei mai buni ardei umpluți de post. Cu bulgur și nucă!

Next:
Două torturi. Bunătati pentru moral și nu numai
You may also like
-
19 Apr
Doua retete cu capsuni. Simple si delicioase
CulinarCapsunile sunt cele mai iubite fructe ale inceputului de vara, sunt asteptate, dorite si niciodata ...
-
11 Dec
Bunătăţi de casă pe gustul fiecăruia
CulinarMâncare cu rasol de vită cu garnitură de cartofi prăjiți, sos cu verdeață și hrean ...
-
30 Sep
Tort catifelat cu cremă de cafea
CulinarTort catifelat cu cremă de cafea – Hai sa facem acest tort catifelat cu cremă ...
-
13 Jan
Taitei cu varza dulce si chimen. Si de dulce si de post
CulinarCombinatia dintre varză dulce, tăiței și chimen este magistrală. Sau incredibilă, sau uluitoare…. Poți să ...