(P) Surprindeți-vă oaspeții după Crăciun cu o rețetă de la Vascar!

04 January of 2021

Mesele de Crăciun sunt destul de îmbelșugate, atât la propriu, cât și la figurat, iar majoritatea gospodinelor din România merg pe rețetele clasice, știind că nu au cum să dea greș cu sarmale, friptură, lebăr, tobă, caltaboși, salată boeuf și cozonac.

Totuși, după câteva vizite în familie sau la prieteni, vă puteți sătura de această combinație, care, deși foarte gustoasă, este și destul de grea pentru organism. În condițiile date, dacă așteptați oaspeți la masă între Crăciun și Revelion sau chiar în primele zile din noul an, trebuie să vă remarcați cu un preparat original, care să fie și mai blând cu trupul mesenilor.

Vă recomandăm să încercați o rețetă originală marca Vascar, unul dintre cei mai importanți producători de conserve și preparate din carne din România, cu o istorie de peste 36 de ani.

Colaborarea dintre acest brand cu notorietate în regiunea Moldovei, dar nu numai, și celebrul bucătar Horia Vîrlan a dat naștere unor feluri de mâncare spectaculoase, reprezentând combinații între bucătăria românească și gastronomia internațională.

Risotto-ul cu pulpe de pui și cârnat Plai picant, despre care vom vorbi în continuare, este un exemplu de farfurie echilibrată, delicioasă și hrănitoare în același timp, aducând laolaltă două dintre tipurile preferate de carne ale românilor.

Risotto cu pulpe de pui și cârnat Plai picant

 Ingrediente (porție de 6 persoane):

 – 450 de grame de pulpe de pui dezosate, tăiate cubulețe;

– 2 cârnați Plai picant de la Moldova în Bucate (cel de-al doilea brand Vascar), de aproximativ 120 de grame fiecare, tăiați felii;

– 3 linguri de ulei de floarea soarelui;

– o ceapă mare, tocată mărunt;

– 2-3 căței de usturoi, tăiați în feliuțe;

– 400 de grame de orez cu bob rotund;

– 150 de grame de mazăre boabe;

– 2,5 litri de supă de pasăre;

– sare și piper negru măcinat, după gust.

 

Mod de preparare: 

  1. Se sotează ceapa și usturoiul într-o cratiță mică, la temperatură joasă. După circa 4-5 minute, se adaugă cuburile de pui, iar după încă 4-5 minute feliile de cârnat de la Vascar; 
  1. Când cuburile de pui s-au rumenit ușor, se adaugă orezul, se amestecă 2-3 minute, apoi câte un polonic de supă, așteptând ca orezul să o absoarbă; 
  1. Împreună cu ultimele 2-3 polonice de supă, se adaugă condimentele și mazărea. Amestecați până când risotto-ul capătă un aspect cremos și serviți preparatul cu salată verde.

vascar

 Ciuburciu (Vascar): “Ingredientul secret al mâncării gustoase este pasiunea”

Directorul General Vascar, Vlad Ciuburciu, a vorbit despre produsele business-ului pe care îl conduce, de la mezeluri și semipreparate la carne fresh și conserve din carne. Multe dintre acestea nu conțin E-uri, aditivi și conservanți alimentari, iar “ingredientul” secret este unul special – pasiunea cu care sunt pregătite.

“Respectăm clienții și ne propunem în fiecare zi să ne ridicăm la nivelul pe care aceștia și-l doresc. Suntem responsabili față de clienți și, tocmai din acest motiv, investim în cele mai performante tehnologii de preparare a cărnii. Însă, la urma urmei, știm foarte bine că nu putem excela dacă nu există pasiune, pentru că secretul mâncării gustoase este să o prepari cu suflet”, conchide directorul Vascar.

 

Sursă foto: vascar.ro

Comments

comments

Propolis C raceala si gripa adulti

Previous:

Când răceala îți dă târcoale, ia atitudine!

sabon

Next:

Un nou început alături de Sabon. Ritualul unui an mai bun

You may also like

Post a new comment