(P) Menține-te în formă cu un mini stepper! Iată cât de practic este acest aparat!

26 November of 2020

Sălile moderne de fitness îți pun la dispoziție aparate de ultimă generație, care permit antrenamente variate și deosebit de eficiente. Din păcate, în perioada pandemiei, accesul la sala de fitness nu mai este atât de facil.

Multe persoane au renunțat la antrenamentele din sală pentru sesiuni de alergare sau de pedalare în aer liber. Cu toate acestea, condițiile meteo sunt tot mai nefavorabile sportului pe măsură ce iarna se apropie, așadar cea mai simplă soluție de a rămâne “în formă” este să exersezi acasă.

Magazinele cu echipament sportiv și aparate fitness comercializează o gamă largă de aparate pentru uz casnic, iar printre cele mai practice astfel de aparate se numără și stepperul. De ce? Fiindcă un mini stepper utilizat în mod frecvent poate aduce maxi-beneficii! Descoperă-le în rândurile de mai jos!

Ce tip de antrenamente poți face?

Probabil ai văzut multe persoane care se antrenează urcând și coborând treptele din parc (sau poate chiar tu te-ai antrenat astfel de câteva ori). Un astfel de antrenament cardio te poate ajuta să îți îmbunătățești considerabil rezistența la efort susținut.

Evident, un mini stepper pentru uz casnic nu-ți va da șansa de a sări câte două sau trei trepte, însă mișcarea ritmică de urcare îți va tonifia atât musculatura picioarelor și fundului, cât și mușchii abdomenului. Astfel, este un aparat deosebit de eficient atunci când vrei să te menții în formă pe durata iernii.

Ce obiective sportive poți atinge cu ajutorul acestui aparat?

Acest tip de aparat fitness pentru uz casnic este proiectat special pentru a solicita musculatura în mod eficient pe parcursul sesiunilor cardio. Dacă te antrenezi în mod frecvent, vei reuși să sculptezi gambele, coapsele și posteriorul, însă masa musculară nu va crește foarte mult, întrucât aparatul nu permite exerciții de forță.

În plus, antrenamentele regulate te vor ajuta să arzi foarte multe calorii, astfel încât unul dintre obiectivele pe care le poți atinge va fi eliminarea kilogramelor în exces. Tocmai de aceea, un stepper folosit cu simțul răspunderii te va ajuta să rămâi în formă pe durata iernii, în special dacă știi că nu te vei putea abține de la bunătățile de pe masa de sărbători.

Specificațiile unui mini stepper

mini steppet

Cel mai mare avantaj pe care îl au aceste aparate de fitness este dimensiunea. Practic, pot intra intr-o cutie cu laturile mai mici de 50 de centimetri. Astfel, indiferent de spațiul pe care îl ai disponibil în locuința ta, poți desfășura antrenamentele în orice încăpere. Nu trebuie să muți mobila, nu trebuie să găsești un spațiu special de depozitare.

Unele modele sunt dotate cu corzi elastice pentru partea superioară a corpului, iar afișajul unui astfel de aparat îți va indica timpul de antrenament, numărul de calorii arse, numărul total de pași și viteza cu care pășești. Astfel, vei putea să îți urmărești progresul sportiv.

Antrenamente

Indiferent de tipul de antrenament pe care vrei să îl desfășori, întotdeauna trebuie să începi cu o perioadă de încălzire. De regulă, 3-5 minute de încălzire vor fi suficiente pentru a putea “lucra” pe stepper.

Pentru a evita accidentările și suprasolicitarea și pentru a-ți folosi energia în mod eficient, regula de aur este să exersezi gradual. Ridică ritmul cardiac în mod gradual. Îmbunătățește-ți rezistența la efort în mod gradual. Urmărește adaptarea corpului tău la efort și mărește durata sau intensitatea antrenamentelor treptat.

 

Sursă foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

FNT 30. Ce putem urmări în ziua a 5a

Next:

FNT 30. Ce putem urmări în ziua a 6a

You may also like

Post a new comment