(P) 5 provocări pentru proprietarii noi de câini și cum treci cu ușurință peste ele

25 March of 2021

Dintotdeauna omul a reușit să creeze o relație unică cu animalele prin domesticirea acestora. Mulți dintre noi avem nevoie de un companion blănos care să ne fie alături la finalul unei zile lungi, căruia să-i împărtășim iubirea și să primim înapoi același sentiment necondiționat.

Știm că uneori este dificil să înțelegi nevoile animăluțului tău de companie, mai ales în cazul în care ești un proaspăt stăpân. Tocmai de aceea, ți-am pregătit o listă de cinci lucruri pe care trebuie să le ai în vedere imediat ce aduci acasă un câine. Sfaturile noastre te vor ajuta să îi oferi noului tău prieten cea mai bună îngrijire.

1. Îngrijirea blăniței

Blana animalului tău de companie îi protejează dermul sensibil, dar neîngrijită corespunzător poate deveni habitatul perfect pentru purici și alți paraziți dăunători. Și toți știm că un rău este mai bine să-l prevenim decât să-l tratăm. Însă îngrijirea blăniței nu se rezumă doar la spălat sau pieptănat, ci înseamnă și tratarea acesteia cu soluții speciale pentru deparazitare externă, pe care medicii veterinari o recomandă periodic. Aceasta se poate face extern, prin soluții de tip spot-on, sau intern, prin tablete masticabile, mai ales dacă animalul de companie are o sensibilitate la nivelul pielii. Sfaturile acestea te pot ajuta să iei o decizie informată și te scăpa de grija altor complicații neplăcute și costisitoare.

2. Sănătatea fizică și mintală 

Cățelușii sunt precum oamenii. Deoarece au personalități diferite, stăpânii trebuie să fie atenți la sănătatea mintală și fizică a acestora. Ai grijă să-i arăți animalului tău de companie dragostea și afecțiunea pe care i-o porți prin joacă și timp petrecut împreună, iar când ești departe de casă ai grijă ca acesta să nu se simtă abandonat. În acest sens, îi poți oferi diverse jucării și chiar apela la prieteni sau familie pentru a-l plimba și avea grija de el.

3. Dresajul 

Pentru a-ți ușura datoria de stăpân, dar și pentru a avea grijă ca animalul tău de companie să se integreze ușor în prezența altor animale sau oameni, este indicat sa îl dresezi încă de mic. Dresajul trebuie efectuat doar prin remarci pozitive, precum laude și recompense sub forma de gustări, care felicită anumite comportamente.

4. Alegerea medicului veterinar 

Orice animăluț proaspăt primit în sânul familiei trebuie dus la medicul veterinar pentru un control. Acesta va determina istoricul medical al prietenului tău și va stabili o schemă de vaccinare și profilaxie împotriva rabiei și a altor boli.

Este, de asemenea, important să reușești să legi o relație cu medicul veterinar, care joacă rolul de „medic de familie” în viața și sănătatea câinelui tău. Nu schimba medicii foarte des. În acest fel persoana care are grijă de animalul tău va ști întreg istoricul lui sau anumite sensibilități.

5. Rutina

Pentru a reduce din sarcini ar trebui să faci o listă cu toate cele necesare pentru întreținerea animalului. Înainte să-l aduci acasă, asigură-te că ai un culcuș, boluri de mâncare și apă, lesă, tratamente împotriva paraziților și câteva jucării pentru a se adapta la noul mediu mai ușor. Apoi, crearea unei rutine pentru orele de masă, baie și joacă te poate ajuta să creezi un tranzit mai ușor și pentru tine, și pentru câinele tău, recomandă GlobeNewswire.

 

Foto: Pixabay

Comments

comments

zambet

Previous:

(P) Cum să-ți îngrijești zâmbetul, cartea de vizită a unei danturi sănătoase

pauza

Next:

(P) Ce puteți face atunci când simțiți nevoia să luați o pauză de la treburile zilnice?

You may also like

Post a new comment