Cura de oua de prepelita si marile ei beneficii pentru sanatate

25 November of 2019

Oua de prepelita – Puțini oameni cunosc beneficiile consumului de ouă de prepeliță și nu au idee cât de mult pot ajuta acestea organismul, în lupta cu anumite afecțiuni. Fie că alegi să le consumi crude sau fierte, în mâncăruri sau prăjituri, trebuie să știi că aceste ouă-minune sunt adevărate surse de sănătate și imunitate pentru organismul nostru.

Nu au contraindicații

Deoarece nu au existat cazuri în care ouăle de prepeliță au avut vreun efect negativ asupra organismului nostru, acestea pot fi consumate oricând. Sunt recomandate, mai ales, în perioada postnatală, după intervenții chirurgiale și radioterapii, deoarece contribuie la regenerarea și bunăstarea organismului și la menținerea sănătății. Iată cele mai mari beneficii pe care le aduce consumul de ouă de prepeliță:

  • Ajută la reglarea și funcționarea inimii;
  • Au rolul de a scădea colesterolul;
  • Întârzie procesele de îmbătrânire și ajută creierul să funcționeze la cote maxime;
  • Ajută aparatul digestiv să funcționeze fără probleme, acționând prin reglarea digestiei și a acidității gastrice.

Curele pe bază de ouă de prepeliță mențin sănătatea în timp

Specialiștii ne recomandă să consumăm ouă de prepeliță pe perioade mari de timp, ca, de exemplu, de la 25 până la 49 de zile.

Cate oua de prepelita poti manca?

O parte din beneficii se pierd prin fierberea lor. Ideal este consumul de oua  crude. Spre deosebire de ouale obisnuite, nu exista riscul infectiei cu Salmonella pentru ca aceste oua contin lizozima, o substanta care ucide bacteriile.

Pentru beneficiile si pentru gustul lor poti manca 3-4 oua in fiecare zi, sau la cateva zile o data pana la 10-12 oua de prepelita fierte sau omleta.

Alte beneficii ale oualelor de prepelita

Ouale de prepelita stimuleaza metabolismul, fiind de folos in curele de slabire si in prevenirea si tratarea obezitatii. La beneficiile pe care le aduc micile oua de prepelita se adauga si capacitatea de scadere a colesterolul, iar prin aceasta asigura o protectie a intregului sistem circulator si a inimii.

Se considera ca trateaza eficient astmul si diabetul – prin capacitatea de stimulare a metabolismului de stimulare a functiei pancreatice.

Mai trebuie spus ca cei care mananca oua de prepelita isi ingrijesc din interior pielea si parul, tocmai prin aportul special de minerale pe care acestea le aduc in organism. 

Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

9 fructe și legume care îți detoxifică organismul

Next:

Alimentele fericirii. O lista pe care trebuie sa o cunosti!

You may also like

Post a new comment