Oțetul de mere: 7 efecte secundare posibile

15 February of 2021

Oțetul de mere se produce din merele fermentate. Este un ingredient popular în multe bucătării. Aportul moderat al acestui tonic sănătos are multe beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, consumul excesiv poate provoca unele efecte adverse, cum ar fi probleme gastro-intestinale, probleme digestive, niveluri mai scăzute de potasiu și cariile dentare.

Efectele secundare ale oțetului de mere

1. Poate cauza probleme gastrointestinale

Poate încetini procesul de absorbție al alimentelor în fluxul sanguin. Un studiu efectuat de Universitatea Lund a constatat că oțetul de mere întârzia rata de golire gastrică. Deși acest lucru ar putea fi benefic în unele cazuri, poate provoca suferință digestivă la unii indivizi. Consumul crescut de oțet de mere poate agrava, de asemenea, simptomele gastroparezei, o afecțiune frecventă la persoanele cu diabet de tip 1.

2. Poate cauza probleme digestive

Oțetul de mere poate ajuta la reducerea poftei de mâncare. Un studiu arată că oțetul de cidru acționează ca un inhibitor al apetitului și promovează sentimentele de plinătate, ducând la o reducere naturală a aportului de alimente. Deși acest lucru ar putea fi util pentru persoanele care încearcă să slăbească, oțetul poate provoca și greață.

3. Poate provoca cariile dentare

Aciditatea ridicată a oțetului de cidru nediluat poate afecta smalțul dinților dacă este consumat în exces. Pe lângă faptul că dă o nuanță gălbuie pe dinți, oțetul poate crește și sensibilitatea dentară.

4. Poate provoca arsuri la nivelul gâtului

Consumul crescut de oțet de mere poate provoca arsuri la nivelul gâtului. Multe studii au concluzionat că utilizarea excesivă orală a oțetului de mere poate duce în cele din urmă la iritarea gâtului.

5. Poate provoca arsuri ale pielii

Natura puternic-acidă a oțetului de mere poate provoca arsuri ale pielii. Aplicarea oțetului de mere direct pe piele poate provoca arsuri și iritații, mai ales dacă oțetul este nediluat.

6. Poate cauza niveluri scăzute de zahăr din sânge

Utilizarea excesivă a oțetului de mere poate reduce nivelul zahărului din sânge. Oțetul are un efect antiglicemic. Cu toate acestea, administrarea acestuia împreună cu medicamente împotriva diabetului poate determina scăderea nivelului zahărului din sânge mult prea mult.

De asemenea, oțetul de mere nu este recomandat femeilor însărcinate / care alăptează.

Cum să consumi oțet de mere în siguranță

Aportul zilnic de oțet de cidru în exces și nediluat poate provoca posibile efecte adverse.

Pentru a minimiza aceste efecte, poți încerca:

  • Diluează oțetul de mere cu apă.
  • Redu cantității de oțet.
  • Clătește-ți gura cu apă după consum pentru a preveni deteriorarea ulterioară a dinților.

Citeste si: Apa de trandafiri, un remediu 100% natural pentru tenul cu probleme

Text: Ada Oprea, sursa foto: unsplash

Comments

comments

Previous:

Cea mai buna dieta in functie de zodia ta!

Aloe Vera, ghiveci cu aloe,

Next:

Cum te ajută Aloe Vera să slăbești

You may also like

Post a new comment