Orașul Predeal – Vacanța clasică pe Valea Prahovei

20 August of 2012

Foto: Cristian Niculescu


Un concediu în Predeal nu poate fi decât unul reușit

Pentru bucureșteni, Predealul este o Mecca a turismului montan. E puțin probabil să existe vreun locuitor al Capitalei care să nu fi trecut măcar o dată prin frumoasa stațiune, situată la 1.100 de metri altitudine, în inima Carpaților Meridionali.

Foto: Cristian Niculescu


Apreciat, indiferent de anotimp
Utilizând proaspăt inaugurata autostradă București – Ploiești, turiștii pot ajunge din Capitală în cea mai înaltă localitate urbană din România în mai puțin de o oră și jumătate. În componența orașului intră și stațiunile Pârâul Rece, Timișul de Sus și Timișul de Jos. Predealul deține opt pârtii de schi, cu grade diferite de dificultate, însă verile mai răcoroase aici fac ca stațiunea să prezinte un ridicat interes turistic de-a lungul întregului an. În perioada caldă a anului, atât spațiile largi de recreere din oraș, cât și numeroasele trasee montane atrag o sumedenie de vizitatori. Cabanele Trei Brazi, Gârbova, Susai sau Clăbucet, aflate în mijlocul unor
peisaje mirifice, sunt puncte de plecare spre potecile ce străbat coamele înverzite ale munților.

Foto: Cristian Niculescu


Tratament și relaxare în aer curat
Stațiunea este recomandată tratamentului neurasteniei, recuperării organismului slăbit ca urmare a suprasolicitării fizice sau intelectuale, tratamentului tulburărilor endocrine și problemelor de creș­te­re. Principalii factori de cură sunt repre­zentați de aerul curat, bogat în ozon și radiații ultraviolete, atmosfera ionizată și presiunea relativ scăzută a aerului. Diversitatea localurilor specializate în arta culinară românească și internațional atrage turiștii dornici să testeze măiestria fiecărui bucătar în parte.
Predealul prezintă o ofertă accesibilă, variată și atractivă, indiferent de anotimp.

Foto: Cristian Niculescu


Transport și cazare: La Predeal se poate ajunge atât cu autoturismul personal (144 km), pe traseul București–Brașov, sau cu trenul, la prețul de 35 de lei biletul întreg, la clasa a II-a, fără rezervare. Sistemele de cazare oferă peste 5.000 de locuri în pensiuni, vile sau hoteluri, la prețuri de la 100 de lei camera dublă, cu mic dejun.

Text: Cristian Niculescu

Comments

comments

Previous:

Dobrovăț – ultima ctitorie a lui Ștefan cel Mare

Next:

Transfăgărășan – Serpentine tot mai aproape de cer

You may also like

Post a new comment