Ora perfecta pentru medicamente. Tu le iei corect?

02 November of 2016

Ora exactă pentru medicamente. Tu le iei corect?  – Pentru a fi eficiente, administrează-le în anumite momente ale zilei.

Studii recente au arătat că nu doar combinația de substanțe dintr-o pastilă este eficientă în tratarea unei anumite afecțiuni, ci și ora sau perioada zilei în care aceasta este administrată bolnavului.

Pastilele pentru tensiune au o mai mare eficiență seara, studiile indicând că acestea reduc cu peste 30% riscul infarctului și al sufocării, dacă sunt luate înainte de culcare.
De asemenea, medicamentele pentru cei care au colesterolul ridicat dau un randament mai bun atunci când sunt ingerate la apusul soarelui și nu dimineața, așa cum recomandă anumiți medici.
Seara, după ora 10, este și momentul prielnic pentru a lua pastile de reumatism.

Medicamentele împotriva arsurilor  la stomac se recomandă, de obicei, cu o jumătate de oră înainte de prima masă a zilei, însă studii efectuate la o universitate din SUA au arătat că acestea sunt mai eficiente atunci când sunt administrate după-amiaza.
Osteoartrita se tratează, de obicei, tot în această perioadă a zilei, cercetările demonstrând că cele mai mari dureri sunt resimțite imediat după prânz.

Specialiștii recomandă ca medicamentele pentru osteoporoză să fie administrate dimineața, pe stomacul gol. Pacienții trebuie să aștepte apoi minimum o oră înainte de a mânca sau a bea ceva.

Sanatate!

Citeste si:

  1. Alimente și medicamente: combinații de evitat
  2. Dietele vedetelor, la control: eficiente, inutile sau periculoase?
  3. Tratamentul „după ureche“
  4. Cura între 
DA și NU

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Terapia Bowen, o alternativa neinvaziva

Next:

De ce te simți abătută și neproductivă iarna? Cum să combați cu succes efectele vremii reci

You may also like

Post a new comment