Ora ceaiului, trăiește clipa!

30 October of 2017

Detașează-te un pic de agitația cotidiană, așază-te confortabil, ia o ceașcă de ceai cald în mâini, adulmecă mireasma acestuia și apoi gustă din el – este divin! Încă din secolul al XVI-lea filosoful chinez T’ien Yiheng spunea că „bem ceai pentru a uita de zgomotul lumii“. Iubim ceaiul pentru aroma sa minunată și pentru că însuflețește simțurile, iar ceremonia ceaiului este extrem de relaxantă și de plăcută. În plus, ceaiul mai este și foarte sănătos pentru organism.

Ceaiul negru stimulează
Ceaiul negru conține cofeină și are un efect de stimulare moderat, crește tensiunea arterială și trezește. Taninurile sale fac să fie asimilată lent de către corp cofeina. În felul acesta suntem vioi și concentrați, fără a deveni însă agitați și nervoși, ca de la cafea.

Ceaiul verde  e foarte sănătos
Ceaiul verde este forma originară, nefermentată a ceaiului. Conține toate substanțele active bune, cum sunt polifenolii și catehinele, care au proprietăți anticancerigene. În plus, ceaiul verde previne tensiunea arterială mare și liniștește, datorită taninurilor, mucoasele tractului intestinal. Pentru un efect sănătos maxim se beau trei cești pe zi și se prepară mereu ceai proaspăt, nu se reîncălzește.

Ceaiul rooibos liniștește
Ceaiul rooibos este indicat la stres și tensiune, pentru că nu conține cofeină: flavonoidele deținute au un efect antidepresiv și antispastic și stimulează producția hormonilor fericirii. În plus, ceaiul rooibos ajută în cazul pielii cu impurități; zincul reduce producția de sebum, iar inflamațiile se vindecă foarte repede. Se îmbibă un prosop în ceai și se ține pe piele.

Plante medicinale
Ceaiul se poate prepara din orice plantă verde care se poate usca – în felul acesta se captează căldura verii. „Ceaiul fericirii“, format din mentă, roiniță, albăstrele și năsturei, este un început bun în orice zi. Iar pentru zilele în care digestia se desfășoară mai lent, o combinație de mușețel, coada-șoricelului și mentă liniștește stomacul agitat.

Mirodenii stimulante
Un sfat binefăcător din medicina ayurveda este chai-ul. Este vorba de o combinație de ceai negru și mirodeni – cardamom, ghimbir, scorțișoară, cuișoare, fenicul și anason –, o bombă de arome care întăresc sistemul imunitar. Se adaugă puțin lapte și miere; răcelile nu mai au nicio șansă!

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

 

 

Comments

comments

situatii de urgenta

Previous:

3 situaţii neplăcute pe care le poţi rezolva rapid şi cum să le previi

relaxare

Next:

Cum să ai parte de relaxare totală când ajungi acasă. 5 trucuri

You may also like

Post a new comment