Operațiile estetice

15 March of 2012

Foto: auremar, lenetstan, Marko Bradic, rodho, Valentyn Volkov, 2012/Shutterstock.com


Chirurgia estetică a depășit bariera ne­cesității medicale, intervențiile chirurgicale precum mărirea sânilor, rinoplastia sau abdominoplastia devenind un capriciu al anumitor persoane, derivând astfel în dependență.

Sunt necesare?
Chirurgia estetică nu este cerută din motive medicale și datorită acestui fapt devine opțională, fiind efectuată doar din dorința retușării unui anumit aspect fizic. Dependența nu are astfel legătură cu intervenția, ci mai degrabă cu reacția pozitivă a celor din jur.
Deși induc în prima fază o stare de fericire, specialiștii afirmă că operațiile estetice numeroase pot da naștere unor probleme grave de sănătate, prin afectarea nervilor ca urmare a intervențiilor repetate, cauzând și o îmbă­trânire prematură a pielii.

Cazuri celebre
Fotomodelul britanic Alicia Douvall a recunoscut că este dependentă de operațiile estetice, având, în prezent, în jur de 100 de intervenții chirurgicale. Printre intervențiile apar­te se numără două coaste scoase pentru accentuarea taliei, o reconstrucție a vaginului, o micșorare a labiilor, subțierea gleznelor și remodelarea mameloanelor.
La doar 20 de ani, modelul Kirsty Yaqub a cheltuit 25.000 de lire sterline, declarându-se de­pendentă de operații estetice.

Text: Cristian Niculescu

Comments

comments

Previous:

Cancerul de col uterin

Next:

Candidoza vaginală

You may also like

Post a new comment