Oboseala cronica, boala de care suferim toti

11 July of 2019

Oboseala cronica, boala de care suferim toti – Oboseală cronică este una dintre cele mai răspândite afecțiuni ale secolului. O ducem toți în spate și ne luptăm cu ea de la cele mai fragede vârste. Aparent cauzele sunt evidente, dar în fapt situația este ceva mai complicată.

Oboseală cronică este una din suferințele care se accentuează în perioadă rece a anului, lipsă soarelui și zilele scurte fac că sindromul oboselii cronice să afecteze pe foarte mulți dintre noi.

Citeste si: Cele 7 semne secrete ale stresului

Oboseală cronică este o suferința pe care foarte mulți dintre noi o ducem pe picioare. Simptomele includ oboseală copleșitoare, ce nu poate fi rezolvată numai prin somn, tulburări de concentrare sau memorie, dureri în gât, dureri musculare, dureri articulare, dureri de cap neobișnuite, o stare de rău generală, balonare, diaree, frisoane, transpirații nocturne, amețeli sau greață. De asemenea, persoană în cauza mai poate avea amețeli, tuse cronică, tulburări vizuale, alergii, palpitații și tulburări de vedere.

Nu se cunoaște o cauza clară a acestei suferințe descrisă prin oboseală cronică. Există o serie de factori despre care se știe că declanșează această afecțiune: infecțiile virale, disfuncțiile imunitare, dezechilibrele hormonale, stresul și deficiențele nutritive. Un program dezordonat, muncă în ture, stresul și rutină sunt și ei factori care provoacă oboseală cronică.

Oboseală cronică impune o vizită la medic. Poți preveni și ajută tratamentul printr-un program de viață echilibrat, respectarea celor opt ore de somn zinice. Culcatul și trezitul la ore fixe este o soluție bună care previne oboseală cronică. Alimentată sănătoasă, bogată în fructe și legume, dar și un aport echilibrat de grăsimi și proteine previn și ameliorează oboseală cronică.

Citeste si: Bolile de sezon, un nou stres pentru tine

Suplimentele nutritive sunt și ele recomandate. Este foarte important să-ți asiguri variații în activitatea zilnică și să găsești timp pentru activități în aer liber, chiar și în timpul sezonului rece. Activitatea fizică constanța previne apariția și instalarea oboselii cronice.

Carență de vitamină D, de care organismul duce lipsă în sezonul rece, este o altă cauza care favorizează oboseală cronică. Surse bune de vitamină D sunt peștele gras, nucile și lactatele.  

Sunt utile și remedii naturiste. Astfel, ginsengul este folosit de secole pentru sporirea energiei și pentru a luptă cu oboseală. Echinaceea, sub formă de extracte previne infecțiile și protejează celulele de invadarea virusurilor și bacteriilor, întărind sistemul imunitar. Și aromoterapia poate fi o variantă destul de bună pentru a te feri de această afecțiune. Băile relaxante și masajul sunt soluții care te ajută să te relaxezi și să ai parte de un somn sănătos și odihnitor.

Citeste si: Anemia, o problemă care se tratează ușor

Oboseală cronică merge mână în mână cu stresul și crează un cerc vicios care aduce grave prejudicii sănătății.

 

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Detoxificarea organismului într-o singura zi!

cauze palpitatii

Next:

Totul despre palpitații – cauze, simptome, tratament

You may also like

Post a new comment