Top 5 obiecte decorative ce schimbă instantaneu atmosfera camerei de zi

17 September of 2020

Îți place ca, din când în când, să mai schimbi atmosfera și să aduci câte un element de noutate în interiorul locuinței tale? Nu te teme că vei avea nevoie de investiții costisitoare. Există mici trucuri și elemente de design care pot schimba cu ușurință atmosfera unei camere. Plus că nici nu ai nevoie de multe cunoștințe de design interior sau un buget prea mare. Din contră, sunt schimbări pe care le poți realiza singură, fără efort, ci doar cu câteva îndrumări în acest sens. Iată câteva obiecte decorative care te vor inspira.

O oglindă imensă sau o operă de artă modernă pe perete

Dacă nu dorești să schimbi culoarea pereților, înfrumusețează-i cu un obiect deosebit. Un tablou contemporan sau chiar o oglindă imensă, cu o ramă specială de lemn, de exemplu amplasate pe un perete suficient de mare care să le pună în evidență, pot face minuni. 

Dacă ai deja două-trei obiecte care ocupă un perete, le poți înlocui cu o singură piesă mare de acest tip, ca să creezi un punct de interes al încăperii. Acest obiect va ieși în evidență și va oferi personalitate întregii camere. Completează cu alte elemente mai micuțe, cum sunt pernele decorative aruncate pe un fotoliu sau pe canapea și vei crea cadrul perfect, ca din revistă. 

Citește și: 10 sfaturi Feng Shui pentru a avea o casă frumoasă, pentru o viață mai echilibrată

Covorul

Una dintre cele mai la îndemână strategii pentru a schimba instant aspectul camerei de zi este înlocuirea covorului. Tendințele curente mizează pe covoare practice, moderne sau cu aspect clasic. Poți alege, de asemenea, un model geometric, un desen abstract sau un covor cu motive etnice. Nu uita că au revenit în trend covoarele țesute de tip chilim, ușor de integrat într-un decor modern, pentru că vor fi în contrast cu aspectul camerei de zi, conferindu-i în același timp o notă prețioasă. 

Din punctul de vedere al materialului, covoarele cu firul scurt sau mediu din fibre sintetice au avantajul că se întrețin ușor, față de cele din materiale naturale, care sunt mai pretențioase și mai scumpe. 

Un lampadar modern

O alegere oricând la îndemână pentru un update simplu în camera de zi este un lampadar cu design modern. Prin aspectul său, acesta nu este doar un obiect funcțional, ci unul cu valoare estetică ridicată. Dacă alegi unul de inspirație retro de la un târg de antichități, îl poți pune în evidență lângă două fotolii mari, generoase, din material textil sau piele.

Pe de altă parte, cadrul creat de canapea și un set de fotolii cu linii drepte și picioare subțiri din living poate fi pus în evidență cu ajutorul unui lampadar de inspirație industrială, din materiale cromate și cu aspect modern. Întregul ansamblu va păstra o anumită patină a timpului având, totuși, un aspect contemporan. 

obiecte decorative

Un fotoliu sau un puf decorativ

Într-o locuință modernă, scaunele din materiale și culori vii pot constitui nota de prospețime pe care o dorești într-o încăpere. Poți alege pentru camera de zi un fotoliu decorativ dintr-o textură și o culoare contrastantă față de restul mobilierului, care poate înveseli imediat atmosfera. Spre exemplu, un fotoliu de tip puf nu pare prea comod atunci când îl folosești, însă va fi cu siguranță pe placul copiilor și va atrage privirile musafirilor.

Măsuța de cafea

Masa de cafea este o piesă de mobilier ce-ți permite să te joci cu mai multe tipuri de design. Poți alege una din sticlă, masivă și pătrată sau dreptunghiulară așezată în fața canapelei pentru a delimita zona de conversație din camera de zi. Poți alege, de asemenea, o piesă mică, rotundă, amplasată în laterala ei dacă ai un spațiu mai mic. 

Texturile, culorile și modul în care sunt prelucrate materialele din care sunt confecționate măsuțele de cafea pot avea oricând un impact deosebit în camera de zi. De exemplu, o măsuță din trunchi de copac poate fi un element de decor inedit într-un ambient minimalist sau industrial, iar un set de două piese din sticlă și material cromat va înviora aspectul oricărei camere de zi, indiferent de configurația ei.

Te poți juca cu mai multe elemente de design, așa că alege din mai multe tipuri de măsuțe de cafea de pe Vivre pe cea care îți face cu ochiul. De asemenea, poți afla de la specialiști cum să combini armonios această piesă de mobilier cu o veioză interesantă, de exemplu, astfel încât rezultatul să fie perfect.

Lasă-te inspirată de aceste idei de îmbunătățiri pe care le poți face rapid și schimbă, imediat, aspectul camerei tale de zi!

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: unsplash

Comments

comments

uleiuri esentiale, sticle cu ulei esentiale, aromaterapie, esente

Previous:

3 uleiuri esențiale antistres pentru a-ți găsi echilibrul interior

ce sa faci dimineata, de facut dimineata, inviorare, joaca cu un catel, femeie frumoasa si catelul ei

Next:

Ce să faci dimineața pentru a avea zi excelentă

You may also like

Post a new comment