Obiceiuri daunatoare pentru parul tau

14 June of 2016

Hmmm! Astăzi cred că ar fi bine să-mi prind părul într-o coadă de cal. Zis și făcut. Dar poate ar fi mai potrivit să-l întind cu placa, cu toate că nici buclele nu mi-ar sta rău.

În fiecare zi părul este expus unor situații foarte dăunătoare: de la coafura mult prea strânsă până la folosirea în exces a uscătorului sau a plăcii de întins, toți acești factori îl atacă. Dar, pe lângă aceștia, există și mici obiceiuri care duc la distrugerea firului de păr.

Sub dușul fierbinte
Bănuiesc că știi deja că nu este bine să folosești apă foarte fierbinte pentru a te spăla pe cap. Dar știai că și frecatul scalpului cu prosopul poate dăuna podoabei tale capilare? Părul ud este mult mai fragil, iar șansele ca firele să se rupă sunt mult mai mari. Din aceeași cauză, nu este recomandat nici să-l piepteni atunci când este proaspăt spălat. După ce l-ai clătit, înfășoară părul într-un prosop din bumbac moale și tamponează-l cu delicatețe pentru a absorbi stropii de apă.

Razele soarelui
Acestea îl decolorează, îl usucă și îl înăspresc. Chiar și iarna ai nevoie de protec­ție specială. Fie îl protejezi purtând o pălărie sau o căciulă șic, fie alegi spray-urile cu protecție împotriva razelor UV.

Cocurile
Oricât de trendy ar fi ele, e bine să te gândești de două ori înainte de a-ți prinde părul în acest mod. Fiind foarte strâns cu agrafe sau elastice, el se rupe cu ușurință.

Perna din bumbac
Ei bine, oricât de confortabil ar fi somnul pe acest tip de perne, trebuie să știi că și ele contribuie la ruperea lui. O veste proastă, nu? Cele mai bune sunt husele din mătase, pe care firele alunecă cu naturalețe.

Chimicalele
Alcoolul, parabenii, sulfiții și aromele artificiale sunt mari dușmani ai părului tău. De aceea, e bine să citești cu atenție ce are în compoziție fiecare produs. Cere 
sfatul specialiștilor. Aceștia îți pot recomanda cele mai eficiente produse pentru tipul tău de păr. Roșcat, blond sau brunet, ondulat ori drept, fiecare tip are nevoie de o îngrijire specifică.

 

Articol exclusiv online
Text: Irina Stanescu
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Menta vindecă acneea

Next:

Picioare sexy cu aceste sfaturi simple

You may also like

Post a new comment