Obiceiuri alimentare amuzante

17 May of 2016

Nu de puține ori, am stârnit amuzament în rândul străinilor care mă întrebau ce ne place nouă, românilor, să mâncăm. Le povesteam de fiecare dată, cu plăcere, despre bucătăria românească și despre tradițiile noastre legate de bunele maniere la masă.

Nu știu exact de ce râdeau dar bănuiesc că așa cum noi găsim amuzante unele obiceiuri de pe Glob, așa li se păreau și lor mămăliga și sarmalele noastre. dar iată ce ne amuză pe noi:

1. Indienii obișnuiesc să mănânce cu mâna. Ei cred că în acest fel se creează o conexiune între hrănirea fizică și cea sufletească, o conexiune care mângâie atât spiritul, corpul cât și mintea. În teorie este minunat și chiar recomandabil tuturor. Însă indienii au voie să folosească doar mâna dreaptă, care trebuie curățată mai mult decât necesar. Mâna stângă e interzisă pentru că e considerată murdară. Ghici unde o folosesc pe asta?

2. În China, Japonia și India trebuie să lași farfuria goală ca să dovedești că ți-a plăcut. Imaginează-ți asta la noi, în Moldova, să zicem. În schimb, în Egipt sau Philippines trebuie să lași puțin în farfurie căci altfel gazda va crede că nu te-a servit bine și se va simți insultată.

3. În Arabia Saudită, după o masă bună trebuie să eructezi puțin ca să complimentezi gazda care ți-a gătit.

4. În Germania, să nu te pună gândul rău să mănânci cu mâna. Musai cu furculița și cuțitul iar dacă ai în față un cartof fiert (fierbinte sau nu) să nu-l tai cu cuțitul căci jignești gazda. Folosește și tu fruculița, ce-i așa de greu?

 

 

Articol exclusiv online
Text: Ada Oprea
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Doua retete pentru inghetata de casa

salata de legume, salata de vara, salata de cruditati

Next:

Salata de vara. Cele mai bune si mai sanatoase retete!

You may also like

Post a new comment