Oana Tache si pasiunile sale. Un interviu electrizant!

05 December of 2016

Vedeta ProTV, Oana Tache, și-a început cariera în media în 1992 la emisiunea pentru copii Abracadabra. A făcut parte din Școala Vedetelor și a jucat în pelicula “Un Film Simplu”, serialele “Doctori de mame” și “Pariu cu Viața” de la ProTV.

Oana a fost DJ și realizator programe la ProFM și este din 2008, reprezentant și brand manager la MTV Romania, VJ și realizator programe pentru celebrul brand muzical internațional.

În același timp este bloggeriță și vloggeriță și a dezvoltat o platformă educațională pentru tineri, MediaLike, în cadrul căreia își propune să stimuleze imaginația tinerilor, să îi provoace să-și descopere propriul univers creativ, să improvizeze și să se exprime liber și deschis atât în viața reală cât și în mediul virtual.

  1. Ce se întâmplă mai exact la aceste ateliere, cum îi dezvoltă pe tineri și cui i se adresează?

Pe scurt, învățăm să folosim netul în avantajul nostru! MediaLike este o platformă educațională digitală care combină metodele de comunicare tradițională cu noile unelte tehnologice. Ne-am propus să le dăm tinerilor puterea asupra mediului online, să le arătăm ce și cum poate fi exploatat, în așa fel încât zona digitală să le servească lor, să îi facă mai creativi, să le dea mai mult timp liber pentru o viată reală, nu să îi conducă mai mult către online, să îi dezinformeze sau să-i constrângă.

  1. Ce pot învăța cei care participă la acest atelier și cum îi ajută?

E un schimb de informație, de fapt. De ce să nu recunoaștem că ei stăpânesc în mod nativ aceste forme de comunicare online pe care le oferă platformele de tipul social media. MediaLike nu e un curs clasic, îmi place să cred că legăm altfel de conexiuni și că folosim tehnologia să dezvoltăm împreună o rețea de sharing educațional. Se formează un dialog, un schimb de informații în care ei învață să controleze corect și în avantajul lor concepte precum personal branding, storytelling, public speaking, social media sau echo chamber.

  1. Dimineața când te trezești, care e prima aplicație pe care o deschizi?

Instagram! E “my guilty pleasure” și merge perfect la cafea. Facebook mi se pare extrem de “poluat” și haotic ca nivel de informație. În schimb, Instagram încă permite urmărirea subiectelor care sunt de interes, a personalităților și iți dă și un input personal despre lifestyle-ul oamenilor la care te raportezi (instastory). Are un pic din toate și e si 100% vizual ceea ce îl face ușor de urmărit.

  1. Ce alte aplicații, mai nepopulare, ai în telefon?

FilmoraGo și Quik – ambele de montaj în așa fel încât să pot susține proiectul #ivlogbyoanatache de oriunde, oricând. E foarte important pentru mine să creez cât mai mult conținut video de calitate și să am direct pe telefon micul meu studio cu elemente grafice, generice și filtre.

  1. Care este hashtag-ul Oana Tache?

Hai sa iți fac un istoric.

Daca mă gândesc la Abracadabra era #magie

Daca mă gândesc la Școala Vedetelor era #echipa

Daca mă gândesc la DanceFM e #party

Daca mă gândesc la Vocea României e #voce

Daca mă gândesc la MTV e #MTVista!

Acum hashtagul oficial e #iVLOGbyOanaTache ! Pentru că este cel mai important proiect legat de numele meu, face trecerea din zona TV în online și subliniază faptul că am devenit producător de conținut online. E o mega provocare zi de zi, este foarte mult de muncă, dar știu că se dezvoltă frumos și că va lua amploare. 

  1. Știm că ești fan al sporturilor extreme, ți-ai făcut planuri de o vacanță „extremă” pentru iarna aceasta?

M-ați ghicit! Urmează, da, 10 zile de ski în perioada Revelionului cu toata gașca mea de oameni frumoși și “nebuni”. Și ca în fiecare an, am aceeași dilemă: eu cu ce mă dau? Schiuri sau snowboard? Cum am să mă împart între prietenii care se dau cu placa și cei care se dau cu schiurile? Sper doar că, dacă tot suntem toți, se mai găsește un loc în vreun portbagaj sau mașină să îmi înghesui ambele echipamente. Va fi o nebunie! Abia aștept!

  1. În general, ce n-ai făcut până acum și ți-ai dori să faci?

Să-mi iau un an sabatic! Să plec să călătoresc în jurul lumii – din China până în Groenlanda, de la New York la Cape Town, de la Moscova la Sydney. Îmi place la nebunie să călătoresc și aș face numai asta. Cât despre anul sabatic, ar cam trebui să mă mai și odihnesc după 25 de ani de TV, dar uite că mă provoacă atât de tare mediul online încât nu-mi vine încă să mă plimb prin lume și-atât. Simt nevoia să povestesc, să împărtășesc un pic din experiențele mele și nu neapărat la modul laudativ. Îmi doresc să pot să aduc acea bucată de informație din locurile în care am fost, informație utilă, care se transformă într-un mesaj amuzant, serios, melancolic sau nebun!

  1. Care sunt piesele vestimentare care nu-ți lipsesc iarna din garderobă?

Paltoanele de toate culorile, bocancii până peste genunchi și pantalonii de piele.

  1. Care e cel mai cool festival la care ai fost și ni-l recomanzi și nouă?

Eu mă simt ca acasă la Electric Castle. Deși, anul asta Lolla Palooza de la Berlin și Tomorrowland în Belgia au fost highlight-urile verii – mie îmi place să mă întorc acasă. Și de vreo 3 ani încoace Castelul Banffy, oamenii frumoși cu care lucrez acolo și zecile de artiști cu care am făcut interviuri și am schimbat păreri au devenit familia mea de vară. Așa că dacă n-ai dat o tura până acum pe la Electric Castle, te aștept să ne distram împreună!

Comments

comments

Previous:

Interviu cu actrita Ana Ciontea

Next:

Catrinel, un șaman modern

You may also like

Post a new comment