Nuami Dinescu: „Dimineaţa perfectă e cea trăită aproape de mare, cu o cană de cafea şi un om drag lângă mine.“

19 November of 2014

De meserie e actriţă, dar adevărata ei vocaţie e prietenia. E un om bun ca pâinea caldă pe care şi-o face singură, dintr-o făină-minune. Iubeşte oamenii, animalele şi iubeşte cu patimă şi televiziunea.

IMG_2351După o pauză de șase ani, Nuami apare din nou într-o emisiune de divertisment, de această dată la TVR 1. Nu mai e Tanța lui Teo, ci una dintre prezentatoarele noului show „Se zice că…“, difuzat în fiecare luni, marţi şi miercuri de la 17.10. Din viaţa ei plină de căldură şi emoţie, iată câteva selecţiuni.

Cea mai dragă carte
E cartea mea, „Eu nu sunt Tanța“, lansată în 2012. Nu din vanitate spun asta, ci pentru că în ea sunt bucăţi din sufletul meu, care era cam fărâme în anii în care am scris-o. Dragă îmi e şi autobiografia „Al Pacino în dialog cu Lawrence Grobel“, pe care o citesc pe bucăţi, de teamă să nu se termine prea curând.

Un an de neuitat
1997, când am trăit cea mai grea probă a vieţii mele, licenţa la ATF, examenul de actorie pe care l-am dat cu Dem Rădulescu, Adrian Pintea, Florin Zamfirescu şi Gelu Colceag. Când am văzut nota 10, m-a luat plânsul şi am înţeles pentru ce mun­cis­em vreo 15 ani.

Cel mai dorit dar
Îmi place să primesc flori şi am o slăbiciune pentru orhidee, pentru capacitatea lor de a rezista în condiții uneori neprielnice, pentru felul în care ştiu să înflorească chiar şi când mai au doar două frunze şi un băţ.

Reţeta favorită
E reţeta mea de aluat de pâine cu făină „Slăbeşti mâncând“ (fără amidon, cu indice glicemic 34), în care pun seminţe de tot felul. Fac nişte lipii subţiri, pe care le coc să devină crocante şi sunt excelente cu salată de vinete şi ardei copţi sau cu unt și cu pastă de peşte afumat, ouă fierte şi mărar.

Un vis
Visez să am într-o zi o casă cu o curte în care să pot adăposti copii (cine ştie ce povești îmi mai pregăteşte soarta!), câini, pisici, iepuri… Să-mi pun flori în curtea din faţă, iar în spate să-mi fac o grădină cu legume, zmeură şi mure.

Un idol
Îl ador pe Al Pacino! M-am îndrăgostit de el din „O după-amiază de câine“ şi „În căutarea lui Richard“, îl simt aşa de aproape cum nu am simţit niciun alt actor. E spiritual, decent, lipsit de materialismul tipic actorilor ajunşi bogaţi. Poate recita ore în şir din Shakespeare, a făcut filme în care a crezut, a rămas fără bani pentru ele… Cum să nu-l iubeşti?

Foto: Ștefan Neamțu

Text: Alina Grozea

Comments

comments

Previous:

Alina Eremia lanseaza un nou videoclip

Next:

De ce îl iubim pe Pavel Bartoș?

You may also like

Post a new comment