„Frumusețea e ceva subiectiv, dar atât de evident“

13 November of 2014

Este recunoscută ca fiind una dintre cele mai atrăgătoare femei din România, iar acum, la maturitate, este parcă și mai  frumoasă!

mica_antena1_20101022_0382_1
Războiul audiențelor și nebunia notorietății nu i-au afectat cu nimic personalitatea. Să fii la știri, în prime-time, să rămâi echilibrată și frumoasă mereu, în fața camerelor, nu e așa de ușor cum pare. Andreea Berecleanu a debutat în presa scrisă la 18 ani și din 1994 cariera ei s-a dezvoltat în televiziune. Are doi copii, pe Eva și Petru, îi plac plimbările lungi și are vocația iubirii de oameni –  de câte ori este nevoie, dă o mână de ajutor celor aflați în suferință.

Cum echilibrezi cerințele jobului cu nevoia de a te ocupa de tine însăți?
Pentru mine, viață profesională și familia s-au împlinit firesc, în același timp. Dar, recunosc, a fost și dorința mea. La fel, clipele de răsfăț. Nimic nu m-a împiedicat să trăiesc bucurii mari sau mici, satisfacții alături de prieteni, momente de liniște și relaxare în solitudine. Nu ne împiedică nimeni să le avem, în afară de noi înșine.

Cu ce lucruri te înconjori?
Am pe noptieră cărți și sub noptieră reviste. Citesc ce am chef și cât vreau, dar citesc. Îmi creez singură stările și, recunosc, acest bagaj de imaginație este rezultatul anilor din copilărie, al felului în care părinții și bunicii m-au crescut, cu toată sensibilitatea. Iubesc lucrurile simple, trăirile firești, îmi iubesc prietenii, casa, călătoriile, culorile naturii, muzica, aproape toate formele de cultură și oamenii care mă inspiră.

Crezi că s-a creat o isterie globală în materie de operații estetice?
Este opțiunea fiecărei persoane să decidă, să apeleze la acest tip de intervenții în urma unor modele false lansate, sau să discearnă ce e potrivit și când, independent de influențe. Dar despre asta găsiți amănunte și chiar interviuri pe site-ul www.esteticapremium.ro, primul portal din România dedicat medicinei estetice. Eu personal am râs când mi-a apărut primul fir de păr alb, am râs de ridurile mele de expresie de pe frunte și de la coada ochilor, dar nu am mai râs când am aflat că am niște protruzii serioase la coloană vertebrală.

Cât de naturală, la propriu și la figurat, trebuie să fie o femeie?
Naturalețea vine din exprimare, din gestică, atitudine, în primul rând. După vârsta de 30 de ani, acestea sunt deja bine conturate. La propriu, eu cred că trebuie să-și păstreze prospețimea, energia cât mai mult timp. În privința unor complexe fizice, ele ar trebui retușate atunci când creează disconfort psihic, emoțional. Sau atunci când trupul a suferit modificări cauzate de sarcini sau boli.

Ce te îmbogățește și te bucură?
Să trăiesc bucuria copiilor mei atunci când călăresc sau când fac escaladă și îmi povestesc ce simt. Mă face fericită satisfacția unei paciente care a avut o reconstrucție a sânilor în urma unei amputații și simte că trăiește o a doua viață. Mă bucură contactul cu oamenii simpli și sinceri, iubesc copiii sărmani și mă impresionează privirile lor unice… Țin la amintirile mele, la familia mea, îmi place să construiesc, să privesc înainte.

Ce trucuri speciale de frumusețe folosesc femeile din alte locuri?
Trucurile sunt de fapt trăsăturile aparte de care se bucură femeile fiecărui popor, acele atuuri de care sunt conștiente și care le fac atrăgătoare. Fie că e vorba de un blond natural, de un nas puternic, de înălțime, de coapse voluptuoase, de ochi negri, de păr creț, de piele măslinie, de degete lungi…

Te-a ajutat aspectul fizic în carieră?
Cred că m-a ajutat, dar cu siguranță nu am conștientizat momentul. Aveam alte preocupări profesionale și familiale. Eu nu prea am avut timp să mă gândesc la imaginea mea. Am mizat doar pe profesionalism, evoluție și naturalețe – nu poți să stai 22 de ani pe TV decât în aceste condiții. În ce mă privește, am avut și am o relație corectă, sinceră, caldă cu publicul. Și asta se vede!

 
Te gândești din când în când la bătrânețe?  
Nu știu dacă se cheamă bătrânețe, mă gândesc cum o să arate nepoții mei, cum va fi Eva ca mamă, cât de galant va fi Petru cu iubita lui… și o mulțime de gânduri frumoase care țin de viitor. Nu mi-e teamă de bătrânețe, îi văd pe părinții mei, o văd pe bunica mea de 88 de ani, sunt oameni energici, fericiți, activi. Eu cred în frumusețea eternă. Eu nu văd riduri, eu văd caractere. E aproape o parafrază după Carol I.

Ai creat primul portal din România cu informații despre medicina estetică. Ce aduci nou?
Tot! Și ca nivel al conținutului, dar și al imaginii, graficii, colaborării cu cei mai importanți specialiști din străinătate. 
Www.esteticapremium.ro nu este un portal de life & style, este mai profund. Este un site credibil, făcut cu profesionalism, care se adresează atât medicilor, cât și pacienților sau omului de rând. Sunt peste 100 de interviuri realizate cu medici de diferite specialități, cu personalități cunoscute, sunt aduse la cunoștința publicului inovațiile în domeniu, tendințele, dar și operații înregistrate sau în direct. În această zonă, până acum toate informațiile veneau pe diverse forumuri sau în mod superficial. Iar apetența către această specialitate, dar și viața trăită alături de Constantin Stan, un chirurg cu talent și experiență, plus experiența mea jurnalistică, au creat acest site.

Pari adepta clasicului. Ce stil vestimentar preferi, totuși, dincolo de reflectoare?
Așa pare, cred că trăsăturile mele clasice se extind și în ce privește vestimentația. Dar nu mă îmbrac deloc clasic, îmi plac designerii nișați. Aleg creații originale, dar din materiale nobile: mătasea, cașmirul, catifeaua, pielea.

Și totuși, ce e frumusețea?
Ceva atât de subiectiv, dar atât de evident. 🙂

Interviu realizat de Ivana Iancu
Foto: Antena 1, arhiva personală

 

Comments

comments

Previous:

“Un moment de liniște și fericire pentru București”

Next:

„Stilul meu e casual with a twist“

You may also like

Post a new comment