Flori pentru suflet. Niciodata singur!

30 September of 2013

Cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, in parteneriat cu asociatia franceza les petits freres des Pauvres lanseaza cea de a doua editie a campaniei *Flori pentru suflet* pentru a marca lupta impotriva izolarii sociale a persoanelor varstnice.

flori pentru sufletCampania Flori pentru suflet se lanseaza in contextul recunoasterii singuratatii ca una dintre cele mai importante riscuri la care sunt supuse persoanele in varsta, fapt semnalat si de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii prin clasarea acesteia pe primul loc in topul factorilor care afecteaza sanatatea persoanelor in varsta dupa fumat si obezitate.

Scopul campaniei este de a sensibiliza publicul larg in legatura cu situatia precara in care se afla o mare parte a populatiei de varsta a III-a in lume si in Romania, facand in acelasi timp cunoscute initiativele si misiunea Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei si a partenerului sau francez. Impreuna, acestea urmaresc imbunatatirea conditiilor de viata ale persoanelor defavorizate, stimularea solidaritatii intre generatii si promovarea spiritului comunitar in comunitatile in care se implica.

Initiativa Flori pentru suflet este la a doua editie in Romania si urmeaza  campania la nivel mondial a Federatiei si Asociatiei les petits freres des Pauvres, alaturandu-se unor tari precum Franta, Irlanda, Spania, Germania, Canada in lupta impotriva izolarii sociale si in promovarea solidaritatii si dialogului intergenerational.

In data de 1 octombrie 2013, cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice, organizata sub egida Natiunilor Unite, voluntarii si sustinatorii Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei vor fi prezenti in caminele de batrani, in casele varstnicilor singuri, in spatii publice din Bucuresti si in farmacii pentru a oferi, in semn de apreciere, o floare si un gand bun varstnicilor. Un act simbolic si gratuit, un moment pentru a reflecta si o ocazie in plus de a petrece timp cu cei oamenii care au nevoie de un prieten in viata lor.

Flori pentru suflet este o actiune a programului Niciodata Singur, program social dedicat varstnicilor, care urmareste imbunatatirea conditiilor de viata ale persoanelor defavorizate, stimularea solidaritatii intre generatii si promovarea spiritului comunitar.

Campania este organizata cu sprijinul farmaciilor HelpNet si Burda Romania.

 flori pentru suflet 2

 

 

Comments

comments

Previous:

Remember the Time? A Show to Remember Michael Jackson feat. Mike Terrana

Next:

Revista Ioana iti recomanda: Conferinta LISE BOURBEAU la Bucuresti!

You may also like

Post a new comment