13 întrebări pentru Wilmark

27 October of 2014

Wilmark Rizzo Hernández este columbianul celebru din România. Povestea lui este aceea a unui om care a îndrăznit și a făcut ceea ce știa cel mai bine: să 
danseze. El este „omul salsa“.

Foto: Kanal D

Foto: Kanal D

Născut la 31 mai 1977 în Santafé de Bogotá,  este absolvent al „Colegio de los Andes“ la Escuela de Danza y Latinoamericana din Bogotá. Viața l-a adus în România cu o bursă de studii și a urmat cursurile Universității de Petrol și Gaze din Ploiești. Inginerul Wilmark a reușit, în numai 20 de ani, să le deschidă românilor gustul pentru dansurile tradiționale latino și să facă din asta o afacere. În 1998 a înființat școala de dansuri latino „Dansează cu mine“.  A făcut radio, televiziune, s-a însurat, este și tătic. Acum este jurat în show-ul „Kids Sing“ de la Kanal D,
 unde, alături de Antonia și Gabi Cotabiță, descoperă talent, pasiune, dăruire la copii de excepție. El însuși suflet de copil, Wilmark se bucură de toate 
darurile vieții, prin dans și zâmbet.
• Cât de român ai devenit și cât de columbian ai rămas?
Cred că sunt îndeajuns de român încât să mă pot bucura de glumele românești, care sunt foarte interesante, și atât de columbian încât să îmi păstrez charisma și posibilitatea de a vedea întotdeauna jumătatea plină a paharului, indiferent de situație.
•  În afara dansului,
ce pasiuni mai ai?
De 6 ani, copiii mei reprezintă pasiunea mea. Mă bucur de ei!
• Ce reacție ai când te recunosc oamenii la piață, în magazine, 
pe stradă?
Este o bucurie imensă faptul că oamenii apreciază munca mea. Sunt fel și fel de abordări, dar mă bucură când ei îmi mărturisesc că le transmit pozitivism.
• Ești celebru și în Columbia?
Cu toate că am făcut puțin radio în Columbia, nu sunt atât de cunoscut acolo ca în România. Acolo tatăl meu este mult mai celebru decât mine.
• Chiar ai reușit să îi înveți salsa 
pe români?
Desigur! Generații întregi. Sunt de
 20 de ani în România și pe la școala noastră de dans în fiecare an trec cel puțin 300-500 de persoane. Chiar și în luna august, la Festivalul de Salsa din Vama Veche, am reușit să aducem peste 2000 de persoane.
• Când ai plecat din Columbia, ți-ai imaginat vreodată că vei 
face film și televiziune?
Când am ajuns în România, am venit la Facultatea de Petrol și Gaze din Ploiești, cu gândul de a deveni inginer. Nu îmi displace ideea de inginer, dar nu era chiar ceea ce îmi doream să fac în viață.
62_io20_2014• În proiectul KIDSing întâlnești copii talentați? Ce vezi dincolo 
de vârstă?  
Copiii români sunt foarte talentați. Asta nu era o surpriză pentru mine, dar nu mă așteptam să fie atât de mulți.
• I-ai învățat pe columbieni 
perinița noastră?
Perinița, nu, însă columbienii au învățat o horă, brașoveanca. Dintre acestea, hora s-a bucurat de un real succes acolo.
• Dacă într-o bună zi te-ai întoarce în Columbia, ai face o școală de dansuri populare românești?
Sunt atât de îndrăgostit de România, încât nu m-am gândit să mă întorc în țara mea natală. Dacă m-aș întoarce acolo, aș deschide o școală de dans în care aș preda și dansuri populare.
• Ai învățat să gătești câte ceva
 din bucătăria românească?
Cu gătitul nu mai stau atât de bine. Gătitul a constituit cheia succesului în a o cuceri pe Ioana, soția mea. Gătesc atât mâncare tradițională românească, cât și columbiană, dar nu sunt expert.
• Sărmăluțe sau tacos?
Sărmăluțe.
• Pâine sau mămăligă?
Mămăligă.
• Cum e Wilmark atunci când
 se ceartă pe sine?
„Wilmark, ai fi putut să găsești o variantă mai bună! De ce n-ai studiat mai bine problema? Ce o fi fost în capul tău?“ (Mă cert în românește, fapt care mă face să mă amuz, în final.)

Ivana Iancu

Comments

comments

Previous:

O comedie savuroasă

Next:

Misterioasa legătură dintre vedete și știință

You may also like

Post a new comment