O stare de bine

23 November of 2009

Suflet pereche sau doar o voce seducătoare?!

Taichi Yamada, În căutarea unei voci din depărtare / Foto: Corint Junior

Foto: Ed. Corint Junior

Autorul, laureat al Academiei Japoneze, relatează povestea lui Tsuneo, o persoană retrasă și însingurată care caută prin metode paranormale, vocea caldă, aparținând unei misterioase femei, a cărei identitate nu îi poate fi dezvăluită decât în momentul în care poate să o vadă.

(Taichi Yamada, În căutarea unei voci din depărtare,

Ed. Corint Junior)

Studii de istorie privind vechile structuri sociale

Ed. Compania

Foto: Ed. Compania

Scriitorul și istoricul Constantin Giurescu realizează un studiu amplu al funcțiilor vechii boierimi. Aceștia sunt proprietarii, prin moștenire, a unor terenuri, având diferite titluri: cnezi, juzi sau megieși. Prin boieri se înțele­gea ideea de nobili ai acelor perioade.

(Constantin Giurescu, Despre boieri și despre rumâni,

Ed. Compania)

O nouă identitate generează uneori noi probleme

Ed. Paralela 45

Foto: Ed. Paralela 45

Programul de Protecție a Martorilor implementat în Statele Unite asigură securitatea unor persoane care depun mărturie în cadrul unor procese importante. „Zona albastră“ reprezintă un stadiu periculos, în care noua identitate a persoanei poate fi deconspirată datorită anumitor fisuri.

(Andrew Gross, Zona albastră,

Ed. Paralela 45)

Albert Einstein, așa cum puțini l-au cunoscut

Ed. Meteor Press

Foto: Ed. Meteor Press

Cartea prezintă numeroase detalii picante referitoare la viața celebrului ­Albert Einstein. Amănunte insolite, asemenea propunerii de a prelua postul de președinte al Israelului sau pasiunea pentru vioară și pentru tainele navigației.

(Cynthia Phillips, 101 lucruri inedite despre Einstein. Sex, știință și misterele Universului,

Meteor Press)

Melodii sensibile, pentru cei cu sufletul mereu tânăr

TVR Media

Foto: TVR Media

DVD-ul din colecția Mari interpreți conține secvențe de arhivă, realizate în perioada 1970 – 1993 de către Ioana Radu, cea supranumită „regina romanțelor“. Înzestrată cu un timbru vocal special, artista a interpretat de-a lungul carierei sale numeroase cântece de dragoste, lăsând iubitorilor genului melodii de neuitat, asemenea pieselor „Leliță Ioană“, „Ciobănaș cu trei sute de oi“ sau „Inimă, de ce nu vrei să îmbătrânești?“ și multe altele.

(Ioana Radu, Momente de aur,

TVR Media)

Istoria secretă a unui grup de adolescente rebele

Maestrii Leda

Foto: Maestrii Leda

Una dintre cele mai prolifice autoare în literatura contemporană, Joyce Carol Oates relatează aventurile neconvenționale ale unei găști de cartier, formată exclusiv din fete, în New-York-ul anilor ‘50. Romanul a fost ecranizat în 1996, având-o în rolul principal pe actrița Angelina Jolie.

(Joyce Carol Oates, Foxfire: Confesiunile unei găști de fete,

Maeștrii Leda)

Despre dragoste și război în perioada Evului Mediu

Ed. Leda

Foto: Ed. Leda

O carte despre care celebra publicație The Times afirmă că „este la fel de captivantă ca Numele trandafirului“, relatează povestea unui cavaler din secolul al XII-lea, la curtea regelui Roger, în ­Sicilia. Aici se desfășoară lupte între creștini, musulmani, evrei și greci.

(Barry Unsworth, Secretul rubinului,

Leda)

Comments

comments

 
Frizuri trendy / Foto: Hubert Burda Medien

Next:

Frizuri trendy – Coafare simplă & rapidă

You may also like

Post a new comment