O limonada, cea mai buna solutie cand esti nervoasa

23 January of 2018

Esti nervoasa? Bea o limonada, indulcita cu zahar sau miere. Studiile efectuate de americani si citate de Science Daily arata ca o limonada cu zahar este cea mai buna si cea mai rapida solutie pentru a ne calma atunci cand suntem la capatul rabdarii, cand suntem stresati sau foarte nervosi.

Chiar daca te sperie ideea de a consuma zahar, o linguita cu zahar nu are decat 20 de calorii, iar sfatul vorbeste doar despre un pahar cu limonada si o singura lingurita de zahar. Daca alegi sa folosesti miere, numarul caloriilor este chiar mai mic.

Secretul este sa folosesti o sursa de glucoza, adica un dulce real nu indulcitori sintetici, care nu-si fac efectul si doar te amegesc cu gustul lor fals dulce.

Un pahar cu limonada, indulcita cu zahar sau miere, este o cale eficienta si pentru situatiile in care ai nevoie de relaxare. Efectul camant este datorat glucozei, eliberate rapid din zahar, mai ales daca este diluata in apa si combinata cu o doza crescuta de vitamina C, care furnizeaza instantaneu energie creierului, ceea ce determina o stare de relaxare generala. Stresul, momentele de enervare, impulsurile agresive determina toate un consum mare de glucoza si, implicit, un mare efort din partea creierului, iar glucoza ofera creierului cea mai buna si mai rapida cale pentru a depasi momentele de tensiune.

Este dovedit faptul ca persoanele care au un nivel scazut de glucoza in sange sunt mai agresive, stresate si se enerveaza foarte usor.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

pierderi de memorie

Previous:

5 cauze ale pierderilor de memorie. Ce e normal să uităm și ce nu

Next:

25 de sfaturi ca sa-ti faci din stresul zilnic aliat de folos

You may also like

Post a new comment