O grădină botanică din Seattle te ajută să te relaxezi

02 April of 2020

Dacă ai nevoie să faci o pauză sau te plictisești acasă din cauza restricțiilor impuse de autorități din cauza pandemiei, urmărește pe instagram contul Volunteer Park Conservatory (https://www.instagram.com/vpconservatory/?utm_source=ig_embed).

Grădina botanică, situată în Seattle, obișnuia să-și întâmpune oaspeții cu brațele deschise. Acolo, vizitatorii puteau explora nu doar flora, ci și sera construită în stil victorian, o adevărată bijuterie a parcurilor din Seattle. Clădirea de sticlă a fost înspirată după Crystal Palace din Londra și datează din 1912. Deși este înconjurată de peluze superbe, adevărata bijuterie se află în interiorul serei.

Acum grădina botanică este închisă din cauza pandemiei de coronavirus, însă imaginile postate pe Instagram și filmulețele transmise în direct sunt absolut încântătoare.

Casa de sticlă este formată din cinci sere cu temperaturi diferite, fiecare prezentând diverse zone tropicale și subtropicale, cu flora caracteristică. De asemenea, grădina botanică din Seatle este căminul mai multor specii de păsări și animale mici care acum se trezesc la viață, odată cu venirea primăverii și a căror rutină poate fi urmărită live pe contul de instagram. Nu rata bufnițele care se pare că sunt și ele un pic mirate de liniștea serei, având în vedere că publicul nu mai ajunge acolo.

“Simțim că este foarte important ca oamenii să se poată conecta la natură, chiar dacă nu pot vizita deocamdată grădina botancă sau serele. Sperăm ca transmisiile în direct să-i ajute și să le ofere oamenilor un sentiment de calm și bunăstare în aceste perioade incerte. Filmările au loc de regulă în jurul orei două, la prnz (n.red. ora locală) și depind și de programul nostru de întreținere a întregului loc”, au declarat reprezentanții grădinii botanice din Seatle.

Și într-adevăr, aceste transmisiuni pot fi bune pentru sănătatea ta. Potrivit unui studiu din 2019 publicat într-o revistă americană de psihologie, petrecerea a doar cinci minute stând în natură poate stimula emoțiile pozitive. Chiar dacă filmările din grădina botanică nu pot înlocui prezența fizică în acel loc superb, poate aduce beneficii telespectatorilor, așa că încearcă și tu această experiență inedită.

Citeste si:

Articol exclusiv online, text: Ada Oprea/ sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Cea mai veche piramidă din Egipt se redeschide publicului după 14 ani

Next:

Cele mai frumoase insule din lume

You may also like

Post a new comment